Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2020, 14:01

Haman: Ja sam rekao pre pet godina ljudima iz Liverpula da uzmu Klopa

„Ne znam da li je moje mišljenje presudilo“, kaže bivši nemački fudbaler

Prošlo je 8. oktobra tačno pet godina otkako je Jirgen Klop seo na klupu Liverpula.

Suvišno je bilo šta pričati na temu koliko je to bio srećan spoj. Klop je Liverpulu doneo titulu prvaka Evrope, a onda i titulu prvaka Engleske čekanu 30 godina.

Kada je trebalo harizmatični Nemac da preuzme Crvene, mnogi su bili skeptični oko toga može li on da donese trofeje na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Enfild roud. Jedan od onih koji nisu sumnjali je bio Ditmar Haman, bivši nemački reprezentativac i član Liverpula. U razgovoru za Bild na tu temu on je otkrio da je čak i predložio Klopa klupskoj upravi.

Sećam se leta 2015. godine, putovao sam sa klubom kao ambasador Liverpula. Trener Brendan Rodžers je bio pod velikim pritiskom. Otišao sam kod Bilija Hogana, koji je tada bio komercijalni direktor i ubacio ime Jirgena Klopa u igru. Rekao sam mu da je Liverpulu potreban Klop, da razume i klub i grad, pričao sam im o njegovim uspesima sa Dortmundom“, pričao je Haman.

Nije mnogo prošlo vremena od tog razgovora kada je Klop preuzeo komande Crvenih.

Ne znam da li je ta moja preporuka doprinela da Klop dobije posao. Ali kada se u oktobru predstavio u Liverpulu kao „Gospodin Normalni“, znao sam da je to dobra priča. On je tada bio dobar i iskusan trener. Danas je najbolji na svetu“.

Nada se Haman da će Klop još dugo obavljati trenerski posao.

Neverovatno je da je već pet godina trener Liverpula. Kada se ređaju uspesi, onda vreme leti. Otkako je osvojio Ligu šampiona i titulu prvaka Engleske, Jirgen je živa legenda kluba. Želim mu da ostane u klubu do 2025. godine. Ili ako ne bude tu, da onda bude selektor reprezentacije Nemačke“, podvukao je Ditmar Haman.

Nadaju se tome i u Nemačkoj...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.