Halilhodžić: Bilo je nemoguće da postanem selektor BiH

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 19:55

Halilhodžić: Bilo je nemoguće da postanem selektor BiH

Vahid Halilhodžić je rekao da neće preuzeti funkciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iskusni stručnjak je u razgovoru za "Dojče vele" objasnio razloge zbog kojih nije prihvatio mesto šefa struke A tima.

"Predsednik Federacije je tražio susret sa mnom, da popijemo kafu, ali nije mogao da dođe, jer je shvatio po mojim izjavama da neće biti ništa. Bio sam decidan, da ne mogu u ovakvim uslovima da prihvatim vođstvo reprezentacije. Sva ta situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u državi dosta utiče na ponašanje selektora. Za mene je bilo nemoguće da prihvatim tu funkciju, ne zbog finansija, jer bih ja to radio bez ikakve finansijske nadoknade. Žao mi je što su mnogi ljubitelji fudbala razočarani tim mojim potezom, ali drugačije nije moglo da bude", rekao je Halilhodžić.

Savo Milošević je nedavno na selektorskoj funkciji nasledio Meha Kodru.

"Meni je bilo iznenađenje zbog Mehe Kodre, kojeg poznajem. Posle prvog poraza da se smeni čovek. To sa moralne i ljudske strane nije prihvatljivo".

Halilhodžić je upitan šta je najveći problem kada je reč o fudbalu u BiH.

"Malo pratim, nisam u mogućnosti da pratim svaki put. Ne poznajem dovoljno sve te igrače. Sama činjenica da ta konfuzija zbog stanja u državi, znamo šta se dešava, da neki ljudi na svaki način pokušavaju da razjedine narode. Sport je koheziona snaga koja bi mogla tenzije da smiri. Da ljudima malo više pružimo zadovoljstvo", kazao je Halilhodžić

Vahid je poslednji angažman imao u Maroku, koji je vodio od 2019. do 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.