HRVATI IMAJU GREN SLEM ŠAMPIONA: Čilić savladao Nišikorija i osvojio US Open! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Sep.2014, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI IMAJU GREN SLEM ŠAMPIONA: Čilić savladao Nišikorija i osvojio US Open! (FOTO)

Marin Čilić novi je pobednik US Opena, pošto je u finalu savladao Japanca, Kei Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3

Najavaljivao je Marin Čilić da bi mogao da napravi nešto veliko na ovogodišnjem US Openu, a upravo je to i uradio. Hrvat je uspeo da osvoji prvi Gren Slem u karijeri, pošto je u Njujorku savladao Kei Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3, 6:3 za manje od dva sata igre.

Čilić >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je na ovaj način postao prvi Hrvat koji je osvojio jedan od četiri najveća turnira, još od 2001. godine, kada je Goran Ivanišević osvojio Vimbldon. Upravo je Ivanišević jedan od najzaslužnijih što je Čilić napravio ovaj uspeh, jer od kada mu je on postao trener, visoki teniser je išao samo uzlaznom putanjom.

Foto: AP/Tanjug

Kao i u polufinalu protiv Federera, Čilić je fenomenalno servirao, ali je i pored toga uspeo da drži konstatno veoma visok nivo igre sa osnovne linije, pa Nišikori nije imao nikakve šanse u ovom duelu.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Čilić kralj Njujorka!

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2014

Marin Čilić u velikom stilu osvojio US Open. U finalu nije bilo dileme 6:3, 6:3, 6:3 protiv Kei Nišikorija!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.