Gvardiola rekao Kelu da umukne

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola rekao Kelu da "umukne"

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola poručio je fudbaleru Borusije iz Dortmunda Sebastijanu Kelu da umukne, pošto je on Bavarcima ironično savetovao da vežbaju penale, a ne da okrivljuju sudije za poraz u polufinalu Kupa Nemačke. Gvardiola je dodao da ne zna da li će Levandovski igrati protiv Barse.

Bajern je pre tri dana izgubio posle katastrofalnog izvođenja jedanaesteraca u polufinalu nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupa protiv Borusije iz Dortmunda. Gvardiolini izabranici su čak četiri puta promašili prilikom izvođenja penala.
"Ako Bajern ne zna da izvodi penale, onda treba da ih vežba", rekao je Kel za Skaj sports i dodao da Gvardiola ne bi trebalo da za poraz okrivljuje sudije. Gvardiola je na konferenciji za medije rekao da ima jedan savet za Kela – "da umukne".
"Imam jedan savet za Kela – kad zaostajete za nama više od 35 bodova u Bundesligi, trebalo bi da 'začepite'", rekao je Gvardiola, stavljajući prst na usta. On je dodao da Bajern sada ima vremena napretek da vežba penale "pošto je već osvojio titulu", treću uzastopnu.
Ipak, san Bavaraca da ponove istorijski uspeh iz 2013. kada su osvojili "triplu krunu" – Bundesligu, Kup Nemačke i Ligu šampiona, raspršio se posle poraza od Borusije na penale (2:0), pošto je posle predužetaka bilo nerešeno – 1:1.
Gvardiola je takođe poručio Kelu da je "uvek poštovao svoje protivnike".
"Nikada nikoga nisam ismevao, čak ni kada sam pobeđivao", rekao je Gvardiola.
Gvardiola: Ne znam da li će Levandovski igrati protiv Barse
Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da do utorka neće znati da li će napadač Robert Levandovski biti u sastavu ekipe za polufinale Lige šampiona protiv Barselone. "Videćemo kakvo će biti njegovo stanje do ponedeljka, utorka... Doktori će nam reći da li on može da igra", rekao je Gvardiola.
Levandovski je u utorak u polufinalu Kupa Nemačke protiv Borusije Dortmund doživeo potres mozga i prelom vilice, nakon što se sudario sa golmanom "milionera" Mičelom Langerakom.
Bajern do kraja sezone neće moći da računa na Arjena Robena zbog povrede lista, dok je Frank Riberi povredio skočni zglob. Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Barselone i minhenskog Bajern igraće se u sredu na stadionu Kamp nou.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.