Gvardiola i Murinjo nisu mete Barselone

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 15:47

Gvardiola i Murinjo nisu mete Barselone

Barselona ima jasan stav koga ne želi na mestu novog trenera, barem kada su u pitanju dva stručnjaka.

Prvi je Pep Gvardiola, a drugi Žoze Murinjo.

Dva trofejna stručnjaka nisu meta sportskog direktora Deka, koji smatra da nema potrebe da se oni dovode u vezi sa funkcijom u Barseloni.

Poznato je da će Ćavi Ernandes napustiti mesto trenera na kraju sezone.

Što se tiče Gvardiole, on je tvorac velikih uspeha kluba i svakako mnogima deluje kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privlačna opcija, ali Deko ima drugačije viđenje situacije.

"Pep je veliki trener. Nema diskusije o tome. On je bio trener najbolje Barselone u istoriji, bez dileme. I nastavio je da pobeđuje, sada je najbolji na svetu. Ne pričamo o bilo kom trenmeru. Normalno je da novinari postavljaju pitanja, ali kada je to stručnjak pod ugovorom, to pokazuje nedostatak poštovanja prema drugima i prema nama. Doći će vreme", rekao je Deko za Esport 3.

Druga opcija je Žoze Murinjo, po odlasku iz Rome, ali Deko je jasno stavio do znanja šta se traži.

"Žoze je moj veliki prijatelj, ali nismo dugo pričali. Tražimo menadžera koji može da se prilagodi situaciji u kojoj je klub i nekog ko je u stanju da razvija mlade igrače koje imamo", zaključio je Deko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.