Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 20:59

Grupe E i F: Senzacija u Napulju, šok za PSV! Sosijedad slomio Rijeku u 93, Omoniji bod u Solunu (VIDEO)

Mario Gece opet pogodio, evrogol Mačina za Granadinu istorijsku pobedu, Živković častio Kiprane

Čudni rezultati u prvom kolu Lige Evrope, a među najvećim iznenađenjima su rezultati iz grupa E i F. Napoli je poražen kod kuće od AZ Alkmara 0:1, a u istoj grupi F je Real Ssijedad na jedvite jade slomio otrpor Rijeke u gostima i slavio 1:0. Šok za domaće favorite i u grupi E gde je PSV u Ajndhovenu poražen od Granade 1:2, a PAOK u Solunu odigrao samo 1:1 protiv autsajdera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Omonije – 1:1.

Najveća senzacija je svakako poraz Napolija od AZ Alkmara. Iako je Gatuzo izveo praktično najjači tim Napolitanaca, iako Napoli igra fenomenalno u Seriji A i iako su gosti došli bez čak 13 igrača koji su zaraženi virusom COVID-19, bodovi su na kraju otputovali za Holandiju.

Napao je Napoli od starta, imao loptu duže u posedu, ali su se gosti sjajno branili. Šanse su promašivali Lozano, Mertens i Osimen, dok AZ skoro da nije zapretio. A onda je u 57. minutu sevnula školska akcija Holanđana kojom je odbrana Napolija poptuno izbačena iz ležišta a egzekuztor je bio De Vit.

Probao je Gatuzo uvođenjem svih raspoloživih snaga sa klupe, ispromašivali su se Petanja, Politano, Di Lorenco, AZ je odoleo i osvojio tri velika boda u grupi koja obećava da će biti neizvesna.

Drugi favorit u grupi je prošao bolje, ali uz mnogo muke. Real Sosijedad se iz Rijeke vraća sa tri boda zahvaljujući golu u 93. minutu za konačnih 1:0.

Hrvatski tim je odolevao španskom favoritu, ali nije izdržao do kraja. Bio je Real Sosijedad bolji, više napadao, ali je i Rijeka imala svoje šanse. U prvom poluvremenu su gosti imali prečku, nekoliko opasnih pokušaja koje je zaustavio golman Nevistić, potom i stativu u drugom delu igre. Imala je i Rijeka dve dobre šanse, ali ju je potpuno ’ubila’ povreda najboljeg igrača Andrijaševića posle koje joj se igra raspala. Branili su se domaći i kapitulirali u trećem minutu nadoknade kada je rezervista Jon Bautista krunisao golom akciju Davida Silve i Mikela Merina.

Bodove u Španiju je donela i Granada sa gostovanja PSV Ajndhovenu pošto je napravila preokret i slavila 2:1 u prvoj evropskoj utakmici u klupskoj istoriji. Odigrao je PSV dobro prvo poluvreme i poveo golom velikog pojačanja Marija Gecea koji je sjajnim udarcem sa distance krunisao akciju posle prekida.

Mario Gotze you beauty pic.twitter.com/5qNurnHzVK

A onda su Filipsovci sve prokockali za 10 minuta u drugom poluvremenu. Prvo su zaboravili na veterana Molinu i ostavili iskusnog vuka samog na drugoj stativi, a on to ne prašta. Nije prošlo ni 10 minuta od izjednačenja, a domaći su doživeli novi šok. Ihataren je izgubio loptu na sredini terena, Mačis je vukao loptu sa svoje polovine i krenuo u solo prodor, a onda sa roglja šesanesterca postigao evrogol plasirkom u suprotne rašlje.

Iznenadila je i Omonija u Solunu pošto je zaustavila favorizovani PAOK. Poveli su Kiprani već u 16. minutu posle centaršuta Lecjaksa, loše procene srpskog golmana Živka Živkovića i rutinske završnice veterana Boteaka.

0:1 - 16'⚽️ Bautheac E. (Omonia) pic.twitter.com/Ef83sx4i6P

Austrijska kombinacija Švab - Murg je donela Grcima izjednačenje na početku drugog poluvremena, Živko Živković se kasnije iskupio za grešku kod prvog gola odbranom šuta Cionisa u odličnoj šansi i to je bilo sve. Uzalud su bili napadi PAOK-a u poslednjih petnaesteak minuta, Omonija se branila dobro i organizovano.

GRUPA E

PAOK - Omonija 1:1 (0:1)

/Murg 56 - Boteak 16/

PSV - Granada 1:2 (1:0)

/Gece 45 - Molina 57, Mačis 67/

GRUPA F

Napoli - AZ Alkmar 0:1 (0:0)

/De Vit 57/

Rijeka - Sosijedad 0:1 (0:0)

/Bautista 90+3/

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE (Grupe D, E, F): Iznenađenja u Napulju i Ajndhovenu, Sosijedad slavio u poslednjoj sekundi

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2020

Odigrani su prvi mečevi prvog kola u grupama D, E i F...Napoli je neprijatno iznenadio, baš kao i PSV, pošto su u Napulju i Ajndhovenu neočekivano slavili AZ Alkmar i Granada, dok je najviše golova palo u Poznanju gde je Benfika savladala Leh sa 4:2...Pobede su ostvarili i Rendžersi, AZ Alkmar...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.