Grupa E: Hrvati pobedili Engleze!

Izvor: B92, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa E: Hrvati pobedili Engleze!



U grupi E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija Hrvatske je iznenađujuće lako savladala Englesku sa 2:0. Posle remija sa selekcijom Makedonije u prethodnoj utaskmici na Old Trafordu engleski mediji optužili su Meklarena i njegov tima za manjak kreativnosti, a poraz u Zagrebu posledica je upravo toga.

Imali su prilike i jedni i drugi, domaći više, ali su Hrvati dobili bitku na sredini terena. Prvi gol postigao je Eduardo da Silva u 60. minutu, iskoristivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobar centaršut sa leve strane. Konačan rezultat postavio je Geri Nevil. Pokušao je da vrati loptu golmanu Robinsonu, ona je odskočila ispred golmana Engleske i otkotrljala se u gol.

Rusi su se još jednom mučili, protivnik je bila Estonija, a golove za Hidnikov tim postigli su Pogrebnjak i Sičev u finišu utakmice.

Makedonci su, za razliku od prethodnog ciklusa kvalifikacija, bili ubedljivi u Andori, a posao im je olakšan isključenjem igrača domaćeg tima Sivere u 26. minutu.

Andora – Makedonija 0:3

Pandev 13, Noveski 16, Naumoski 31

Hrvatska – Engleska 2:0

Da Silva 60, Nevil (ag) 68

Rusija – Estonija 2:0

Pogrebnjak 78, Sičev 90

Tabela: Hrvatska 7 (3), Izrael 7 (3), Engleska 7 (4), Makedonija 7 (4), Rusija 5 (3), Estonija 0 (3), Andora 0 (4)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.