Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 17:47

Grujić na raskrsnici: Porto bez opcije otkupa, Liverpul neodlučan, Italijani i Nemci čekaju rasplet

Lokalni Liverpul Eho tvrdi da je srpski vezista privukao pažnju neimenovanih klubova iz Serije A i Bundeslige

Pozajmica, peta uzastopna, nije bila opcija letos. Liverpul je za Marka Grujića želeo novac, precizno 20.000.000 funti. Međutim, takva ponuda nije stigla na Enfild, fudbalska pijaca se zatvorila u većem delu Evrope, a kako ga nije bilo u ozbiljnijim planovima Jirgena Klopa, sve je ukazivalo na to da će srpski vezista veći deo sezone provesti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << među rezervama šampiona Engleske, što nikome nije odgovaralo.

Srećom po Grujića, kockice su se poklopile. Danilo Pereira je 5. oktobra napustio Dragao i već narednog dana usledila je reakcija iz Porta. Pravo niotkuda portugalski šampion je pokucao na vrata Enfilda sa namerom da pozajmi Grujića, ali su pregovori brzo napredovali i Liverpul je na kraju popustio. Nešto više od pola godine kasnije, ispostaviće se – spas u poslednji čas.

21.00: (2,10) Liverpul (3,45) Real Madrid (3,50)

Bilo je bivšem fudbaleru Crvene zvezde potrebno malo vremena da se nametne Seržu Konseisau, štaviše u Primeiri ni ne igra standardno, ali se u Ligi šampiona portugalski stručnjak oslanjao na usluge visokog veziste. Od dosadašnjih deset utakmica u elitnom evropskom takmičenju, Grujić je propustio samo dve, prvu protiv Mančester Sitija, svega nekoliko dana pošto je stigao u klub, i drugu zbog suspenzije, takođe protiv engleskog tima. Na četiri se u timu našao od starta, uključujući tu i dvomeč sa Čelsijem, koji je iskoristio da se dodatno nametne Konseisau u odsustvu Serža Oliveire.

Međutim, koliko god zadovoljni bili Markovim igrama, iz Porta prilikom letošnjeg dogovora nisu ubacili opciju otkupa. S druge strane, na Enfildu i dalje nisu doneli odluku po pitanju Grujićeve budućnosti. Ona bi umnogome mogla da zavisi i od Žoržinja Vajnalduma, koji će sasvim izvesno napustiti klub na leto kada mu istekne ugovor, što bi otvorilo kakav-takav prostor za Grujića. Pride, Klopovo razmišljanje mogle bi da promene i prečeste povrede, koje su njegovu ekipu u velikoj meri koštale boljih rezultata ove sezone.

Ukoliko pak odluči da proda srpskog vezistu, koji je juče proslavio 25. rođendan, lokalni Liverpul Eho tvrdi da će Liverpul prvo pregovarati sa predstavnicima Porta o njihovim namerama, pre nego što se Grujić definitivno vrati na Enfild. I da portugalski gigant ne odluči da otkupi Grujića, Redsi neće imati problema da mu pronađu kupca, jer pomenuti izvor ističe da je nekolicina neimenovanih klubova iz Serije A i Bundeslige već zainteresovana za njega.

Nemački timovi su pokazali nameru da ga dovedu još prošlog leta. Herta je želela da ga zadrži posle dvogodišnje pozajmice, javio se Menhengladbah, jedna od opcija je bio i Verder, mada se i ovako dobro završilo po Grujića. Stekao je iskustvo igranjem u Ligi šampiona (u Liverpulu samo pet minuta), i u CV dodao sezonu u još jednoj od kvalitetnijih evropskih liga, što će mu svakako pomoći u odabiru nove sredine.

Ali tek onda kada u Liverpulu odluče šta im je činiti sa srpskim vezistom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.