Groznica Evrolige trese Srbiju, žreb u četvrtak u 12 časova

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jul.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Groznica Evrolige trese Srbiju, žreb u četvrtak u 12 časova

Većina navijača u četvrtak u podne će biti zakucana ispred TV ekrana, pažljivo i nestrpljivo prateći Sport klub ili sajt Evrolige i očekivati kako će Crvena zvezda i Partizan proći na žrebu.
(FOTO: N. Negovanović)
Istanbul je jedini grad sa tri predstavnika, a Beograd i Atina se nalaze na deobi drugog mesta, kao gradovi sa dva tima u evro eliti.
Samo ovaj podatak je dovoljan da se kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << gde je trenutno srpska košarka, uprkos daleko najlošijoj finansijskoj situaciji. Pa je razumljivo što Srbiju već trese evroligaška groznica.
Takmičenje počinju 24 ekipe, samo se ne zna ime poslednjeg učesnika, koji stiže kroz kvalifikacije. Timovi će biti žrebani u četiri grupe po šest, a od ranije je poznato da će večiti rivali biti u petom šeširu.
Plasman u drugi krug obezbediće po četiri tima iz svake grupe i oni će formirati dve nove grupe. Od ove sezone novina je da se klubovi koji ne prođu u TOP 16 fazu pridruže učesnicima Evrokupa što garantuje da će Beograd i na proleće biti deo evropske scene.
Sistem žreba je isti kao i prošle godine. Prvo se žrebaju nosioci četiri grupe, potom se raspoređuju klubovi iz drugog šešira, pa tako do kraja.
Prilikom određivanja sastava grupa postoji i jedno ograničenje, a to je da dve ekipe iz iste zemlje ne mogu da završe zajedno.
Priču o tome koga bi naši večiti rivali trebalo da izbegnu ili koga da priželjkuju je suvišno i počinjati. Razlike su u nijansama, ali tako nešto se od Evrolige i očekuje.
Inače, u kvalifikacijama za Evroligu učestvuju: Banvit, Nimburk, Vareze, Oldenburg, Himki, Lijetuvos Ritas, Ostende i Riga.
Prvi šešir: Barselona, Olimpijakos, Panatinaikos, Real.
Drugi šešir: Makabi, CSKA, Sijena, Efes.
Treći šešir: Baskonija, Unikaha, Fenerbahče Ulker, Žalgiris.
Četvrti šešir: Galatasaraj, Lokomotiva, Budivelnik, Bamberg.
Peti šešir: Milano, Partizan MTS, Crvena zvezda Telekom, Zelena Gora.
Šesti šešir: Bajern, Nantere, Strazbur, ekipa iz kvalifikacija.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.