Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 00:44

Gremio u Paragvaju počinje borbu za top 8 Južne Amerike

Renato Gaušo 383. put na klupi tima iz Porto Alegrea, izjednčiće rekord Osvalda Role

Gremio je velikan brazilskog i južnoameričkog fudbala, a poslednjih nekoliko godina renome kluba je dodatno uzdigao i trofejima upotpunio sada već legendarni Renato Portalupi, nekima poznatiji kao Renato Gaušo. Treći mandat 58-godišnjeg stručnjaka na klupi Gremija traje od 2016. godine i ubedljivo je najuspešniji. Ove noći, u prvoj utakmici osmine finala Kopa Libertadores >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Gvaranija u Paragvaju (01.30), kao jedna vrsta krune dolazi 383. utakmica na klupi ekipe iz Porto Alegrea. Nije jubilej, ali je izjednačavanje rekorda koji drži Osvaldo Rola (Foginjo) i koji će kroz nekoliko dana otići u istoriju.

Gaušo je živa legenda među trenerima Gremija. Doneo je Besmrtnim trikolorima devet trofeja u trećem mandatu. Najsjajniji je onaj iz 2017. godine kada su se treći put u istoriji Kraljevi kupova popeli na tron Južne Amerike. Ove sezone želi novi pehar Libertadoresa, kao prepreka na putu do najboljih osam stoji paragvajski velikan koji poprilično štuca u domaćem prvenstvu. Ekipa iz Asunsiona tražiće pobedu bez najzvučnijeg imena Raula Bobadilje u startnoj postavi, jer paragvajski napadač nije stoprocentno spreman posle povrede. I to će biti dodatni hendikep, jer je prema rečima trenera Gustava Kostasa najveći problem njegovog tima upravo realizacija.

???????? #GrêmioGameday ????

???? Guaraní

????️ Defensores del Chaco

⌚️ 21h30

???? #Libertadores

#️⃣ #GUAxGRE pic.twitter.com/XKD2tm0Xci

Ako na to dodamo i činjenicu da Gremio raspolaže jednom od najboljih odbrana u Južnoj Americi, nameće se da će domaćin dobijati šanse na kašičicu. Ukoliko ih ne bude koristio neće moći ni da sanja prolaz, jer na Areni do Gremio izabranici Renata Gauša jako retko gube – samo dva puta u poslednje 23 utakmice. Računajući mečeve u svim takmičenjima Gremio je bio u seriji od osam pobeda sve do pre tri dana kada mu je na put stado Korintijans, izborivši remi bez golova.

Brazilski predstavnik se jedini put sastajao sa Gvaranijem u grupnoj fazi Libertadoresa 2017. godine, upravo one šampionske, kada se čitava Južna Amerika sakrila pod skute Trikolora. Tada je Gremio bio siguran kod kuće 4:1, ali je gostovanje okončano podelom bodova (1:1). Novi izlet ekipe iz Porto Alegrea u prestonicu Paragvaja ne bi trebalo da donese veliki broj golova. Naročito ako Gremio povede, jer u takmvim situacijama Pedro Žeromel i saigrači umeju da umrtve igru, zaključaju loptu, unište fudbal, ali ostvare cilj. Jedino da se večeras ne razgoropade jer Renato Gaušo postaje rekorder.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA

Utorak

Atletiko Paranense - River Plejt 1:1 (0:0)

/Bisoli 58 - Dijaz 90/

LDU Kito - Santos 1:2 (1:1)

/Hulio 45+2 - Soteldo 7, Marinjo 59pen/

Sreda

Rasing - Flamengo 1:1 (1:1)

/Fertoli 13 - Barbosa 15/

Delfin - Palmeiras 1:3 (0:2)

/Ramires 69 - Menino 18, Roni 36, Ze Rafael 60/

Independijente del Valje - Nasional 0:0

Četvrtak

Libertad - Horhe Vilsterman 3:1 (0:0)

/Enisko 46, Kardozo 69, Martinez 90+6 - Osorio 74/

Petak

01.30: (3,80) Guarani (3,30) Gremio (2,05)

Odloženo

Internasional - Boka Juniors

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.