Gotovo je, Čelsi ima novog trenera! (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovo je, Čelsi ima novog trenera! (foto)

Zvanično saopštenje se očekuje svakog trenutka.

Kako prenosi "Sport Mediaset", Mauricio Sari je postigao dogovor sa upravom "Plavaca" i od naredne sezone će predvoditi ekipu sa "Stamford Bridža".

On je navodno već potpisao četvorogodišnji ugovor težak šest miliona evra po sezoni i na mestu šefa struke Čelsija će naslediti Antonija Kontea.

Prema brojnim pisanjima u najskorijem roku se očekuje ozvaničenje saradnje.

Sari je napustio Napoli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nakon tri godine u klubu, njega je na mestu šefa struke pod Vezuvom nasledio Karlo Anćeloti.

Pored iskusnog Italijana jedan od glavnih kandidata za klupu "Plavaca" bio je i bivši trener Barselone Luis Enrike, koji će po svemu sudeći morati još da sačeka na novi angažman.

Čelsi je tako, prema pisanju pomenutog italijanskog lista, pristao i da plati Napoliju osam miliona evra na ime obeštećenja, kako je Sari navodno i pored angažovanja Anćelotija bio pod ugovorom na "San Paolu".

Takođe se navodi da je Abramovič Marini Granovskaji naložio da Sarija potpiše danas ili najkasnije sutra, a izgleda da je direktorka kluba u ekspresnom roku završila sve detalje.

SportMediaset reports that Maurizio Sarri to #Chelsea is practically a done deal: https://t.co/gQYVenTcEY #CFC #Napoli pic.twitter.com/U1dRaLProE

— footballitalia (@footballitalia) 25. мај 2018.

Sari je trenersku karijeru počeo u Peskari, radio je i u Arecu, Avelinu, Veroni, Peruđi, Alesandriji, Sorentu i Empoliju, pre nego što se 2015. godine priključio Napoliju.

Za tri godine pod Vezuvom nije uspeo da osvoji nijedan trofej, ali je minule sezone dobio nagradu za najboljeg trenera u Seriji A.

Ove sezone je njegov Napoli osvojio čak 91 bod u italijanskog šampionatu, ali je titulu osvojio Juve, sa četiri boda više.

Konte se tako rastaje sa Čelsijem nakon dve sezone, u prvoj je osvojio Premijer ligu, u nedavno okončanoj FA kup, ali su neslaganja sa upravom i činjenica da će Čelsi naredne sezone igrati Ligu Evrope ipak ostavile bivšeg trenera Juventusa i italijanskog selektora bez posla.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko sve sa novim trenerom stiže na "Bridž"?

Izvor: Sportske.net, 26.Maj.2018, 09:52

Promocija novog šefa struke u londonskom klubu se očekuje svakog trenutka, a navodno je već sastavljena i lista igrača koji će ovog leta pojačati klub...Čelsi je postigao dogovor sa Mauriciom Sarijem, iskusni Italijan će parafirati četvorogodišnju saradnju tešku šest miliona evra po sezoni..."Plavci"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.