Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 16:35

Gospodin čovek Zinedin Zidan: Mesi, ostani u Barseloni

Poruka i za Serhija Ramosa

Veliki igrač, veliki trener, veliki je i čovek Zinedin Zidan. Malo ko bi uradio ono što je učinio šef stručnog štaba Real Madrida uoči sudara sa Barselonom. Poželeo je da Lionel Mesi nastavi da igra za Katalonce.

Da, Mesi koji deceniju i po maltretira odbranu kraljevskog kluba. Da, Mesi koji je na 44 utakmice sa najvećim rivalom u Španiji postigao 26 i asistirao za još 14 golova. Da, Mesi koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stalna pretnja. Svako drugi bi na Zidanovom mestu rekao: „Idi, ostavi nas na miru“, ali Zizu je posebnog kova. Voleo bi da i naredne sezone ima Argentinca za takmca, da se nadmudruju, kao što će u subotu od 21 čas u Madridu na potencijalno poslednjem El Klasiku Lea, s obzirom da mu na leto ističe ugovor i niko ne zna da li će stvarno preći u Mančester Siti (ko zna, možda i Pari Sen Žermen) ili ostati na Nou Kampu.

Strateg Reala nema dilemu.

Ne želim da ovo bude Mesijev oproštaj od El Klasika. Bilo bi dobro da ostane u Barseloni. Lepo mu je tamo. Dobro bi bilo i za nas da nastavi da igra u Primeri“, jasan je Zidan.

Doduše, Leo na poslednjih šest susreta sa Realom nije pogodio cilj, ali je u velikoj formi, pošto je ove sezone spakovao 23 lopte u mreže golmana u La Ligi.

„Zna se kakav je igrač. Može da mu se desi da ne postigne gol, ali to ne kvari utisak o njemu kao fudbaleru. Tek da se zna: ne igramo protiv Mesija, nego protiv Barselone, ima naš protivnik dosta kvalitetnih drugih fudbalera. Pokušaćemo da ih zaustavimo“.

Kao što se nada ostanku kapitena Barselona, tako Zidan diže ruke i za ostanak kapitena Real Madrida, iako Serhio Ramos i uprava kluba nikako da pronađu model po kome bi nastavili saradnju.

„Nadam se da ni Ramosu ovaj klasiko neće biti poslednji. Valjalo bi i on da ostane“.

La Liga, subota 21 čas: (2,85) Real Madrid (3,40) Barselona (2,45)

Real ulazi u derbi posle pet vezanih pobeda, smanjio je razliku u odnosu na vodeći Atletiko na tri boda, Barsa je između sa samo jednim iza Jorgandžija. Do kraja je devet kola.

Atletiko je u prednosti, ali ima i on težak raspored. Oduvek sam govorio sa je prvenstvo teško i zahtevno sa takmičarskog aspekta. Neće se prvak znati maltene do poslednje runde. Dosta bodova je u opticaju. I ne, ne vredi eventualna pobeda nad Barselonom više nego one nad Kadizom i Eibarom. Naravno da uticaj nije isti, ali na kraju krajeva to su i dalje tri poena“.

Ima pristalica Reala uverenih da bi poraz od Barse značio kraj šampionskih ambicija.

Ne, ne mislim na taj način. Daćemo sve od sebe. Pozitivnih misli dočekujemo susret“, dodao je Zinedin Zidan.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.