Gorak oproštaj Zvezde od TOP 16 faze

Izvor: MVP.rs, 08.Apr.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorak oproštaj Zvezde od TOP 16 faze

Ubedljiv poraz crveno-belih u Zagrebu.

Cedevita je priuštila sebi kakvo-takvo zadovoljstvo. Nakon što ju je Crvena zvezda Telekom eliminisala iz polufinala plej-ofa ABA lige, hrvatski tim je, kada je to bilo nevažno, savladao srpski i to ubedljivim rezultatom (83:62). Utakmica je odigrana u sklopu poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige, kada su beogradski crveno-beli već obezbedili plasman u četvrtfinale, a zagrebački od ranije ispali.

Ipak, i u porazu se našla jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << lepa vest za Zvezdu i njene navijače. U pitanju je povratak na teren njihovog kapitena, Luke Mitrovića, koji je maltene celu sezonu propustio zbog povrede. On nije ostvario zapažen učinak, što je i normalno za igrača koji tako dugo nije igrao. Takođe, Kvinsi Miler i Marko Gudurić nisu nastupili za goste, dok su za domaće meč propustili Henri Voker i Džanan Musa.

O samoj utakmici nema mnogo šta da se kaže. Pobednik se znao već posle prve četvrtine koju su Sokolovi dobili rezultatom 29:12. Igralo se u blagom ritmu, a u drugom poluvremenu je pružena i šansa igračima koji tokom sezone nemaju veću minutažu - Boriša Simanić, Nikola Rebić i Marko Tejić sa jedne, a Lovro Mazalin i Toni Katić sa druge strane.

Igrač utakmice je bio Džejkob Pulen sa 22 poena (16 u prvom poluvremenu) i tri ukradene lopte (indeks uspešnosti 29). Odlični su bili i Miro Bilan sa 12 poena i šest skokova, te Luka Babić sa 10 poena i četiri uhvaćene lopte. Luka Žorić je pružio možda i najbolju partiju u ovosezonskom izdanju Evrolige, a zabeležio je 12 poena i četiri skoka. U crveno-belom timu se istakao Vladimir Štimac sa 18 poena i 11 skokova. Majk Cirbes je ubacio 10 poena, dok je Rebić ubacio pet, uz tri asistencije.

Crvena zvezda Telekom će se plej-ofu Evrolige sastati sa ekipom CSKA, a prvi duel će biti odigran u utorak u Moskvi.

Cedevita - Crvena zvezda Telekom 83:62 (29:12, 23:19, 16:14, 15:17)

Dvorana: "Dražen Petrović"; Gledalaca: 1.500; Sudije: Perez Perez, Lotermozer, Šemeš.

Cedevita: Pulen 22 (3ul), Vajt 8 (3sk, 3as), Katić 1, Pilepić 4, Babić 10 (4sk), Žganec 2, Bilan 12 (6sk), Mazalin, Gordić 6 (4il), Žorić 12 (4sk), Arapović 6. Trener: Veljko Mršić.

Crvena zvezda Telekom: Kinzi 11, Rebić 5, Dangubić 4, Mitrović 3 (4sk), Lazić, Simanić 2, Micić 3 (3sk, 5as), Tejić, Simonović 6, Jović, Cirbes 10, Štimac 18 (11sk). Trener: Dejan Radonjić.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.