Ubedljiv poraz Zvezde u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2016, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv poraz Zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Zagrebu od Cedevite sa 62:83 (12:29, 19:23, 14:16, 17:15), u utakmici poslednjeg, 14. kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige.

Utakmica nije imala veći rezultatski značaj, pošto je Zvezda već obezbedila plasman u četvrtfinale Evrolige, a Cedevita nema šanse za prolaz.

Najefikasniji u ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zvezde bio je Vladimir Štimac sa 18 poena uz 11 skokova, a 11 poena postigao je Tarens Kinsi. Maik Cirbes dodao je 10, a Marko Simonović šest poena. U tim Zvezde se posle višemesečne pauze vratio kapiten Luka Mitrović i postigao je tri poena uz četiri skoka.

U beogradskom timu nije bilo Kvinsija Milera.

Cedevitu je do pobede predvodio Džejkob Pulen sa 22 poena, a po 12 su postigli Miro Bilan i Luka Žorić.

Cedevita je od početka povela i kako je utakmica odmicala uvećavala je prednost, pre svega preko Džejkoba Pulena. Zagrebački tim je u drugoj četvrtini imao i 25 poena prednosti, a poluvreme je završio vođstvom od 52:31.

Cedevita je do kraja utakmice bez većih problema držala 20 poena prednosti i nanela Zvezdi treći uzastopni poraz u Grupi E.

Zvezda je takmičenje u Top 16 fazi završila skorom od po sedam pobeda i poraza, a Cedevita sa četiri pobede i 10 poraza.

Takmičenje u četvrtfinalu Zvezda će početi 12. aprila u Moskvi protiv CSKA.

U Zagrebu "Ubij Srbina", policija sprečila tuču

Hrvatski navijači uzvikivali su "Ubij Srbina" u duelu Cedevite i Crvene zvezde u Zagrebu u meču Evrolige.

Kako prenosi portal Index.hr, povici su se čuli nakon što se dogodio incident u delu hale gde su smešteni navijači Crvene zvezde, kada je došlo do manjeg sukoba sa obezbeđenjem.

Jedan pripadnik obezbeđenja hteo je da odvede jednog navijača gostiju, što nisu dozvolili njegovi sunarodnici.

Policija je sprečila veći incident, napravivši tampon zonu između pristalica.

Desetine navijača CZ uhapšeno u Zagrebu

Nekoliko desetina navijača Crvene zvezde privedeno je danas u Zagrebu, a kod njih je nadjena veća količina pirotehničkih sredstava, preneli su hrvatski portali.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Zagreb potvrdila je danas Tanjugu da je u centru hrvatske prestonice privedeno stotinu navijača srpskog košarkaškog kluba Crvena Zvezda.

Zvaničnik MUP-a, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su navijači privedeni i da je u toku razgovor sa njima, te da će nakon davanja izjava, biti predati sudiji za prekršaje koji će, kako je rekao, odlučiti o daljim koracima.

"Nije do MUP-a, već od odluke suda zavisi kada će oni biti pušteni", rekao je zvaničnog hrvatskog MUP-a u odgovoru na pitanje da li će Zvezdini navijači biti pušteni pre početka utakmice.

On je potvrdio da navijači Crvene Zvezde nisu pravili nerede, a privedeni su, kazao je, zato što su kod njih pronađena pirotehnička sredstva, što je u Hrvatskoj krivično delo.

Hrvatski mediji su objavili da su navijači Zvezde navodno povukli kočnicu voza kojim su iz pravca Slovenije došli do Zagreba. Kočnicu na vozu su, navodno, povukli u blizini Ciboninog tornja, a nakon toga su istrčali iz voza.

Više podataka biće poznato posle prekršajne obrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda u Zagrebu za kraj Top 16

Izvor: RTS, 08.Apr.2016

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Zagrebu meč poslednjeg 14.kola TOP 16 faze Evrolige sa Cedevitom. . .Utakmica u dvorani "Dražen Petrović" nema rezultatski značaj za izabranike Dejana Radonića, pošto je veliki uspeh,...

Nastavak na RTS...

OVO SU ZVEZDAŠI ČEKALI: Povratak kapitena! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Apr.2016

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović vratio se nakon višemesečnog odsustva zbog povrede.. . Nakon što je 19. oktobra protekle godine na meču sa Olimpijom doživeo tešku povredu, Luka Mitrović se vratio na parket.. DEMANTOVAO ODLAZAK U MAKABI: Crvena zvezda mi je u srcu. . Sjajna vest...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.