08. april  2016. 06.05  →  23.00 | Izvor: Beta, Tanjug, RTV

Ubedljiv poraz Zvezde u Zagrebu

ZAGREB, BEOGRAD -

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Zagrebu od Cedevite sa 62:83 (12:29, 19:23, 14:16, 17:15), u utakmici poslednjeg, 14. kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige.

video icon

Utakmica nije imala veći rezultatski značaj, pošto je Zvezda već obezbedila plasman u četvrtfinale Evrolige, a Cedevita nema šanse za prolaz.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Vladimir Štimac sa 18 poena uz 11 skokova, a 11 poena postigao je Tarens Kinsi. Maik Cirbes dodao je 10, a Marko Simonović šest poena. U tim Zvezde se posle višemesečne pauze vratio kapiten Luka Mitrović i postigao je tri poena uz četiri skoka.

U beogradskom timu nije bilo Kvinsija Milera.

Cedevitu je do pobede predvodio Džejkob Pulen sa 22 poena, a po 12 su postigli Miro Bilan i Luka Žorić.

Cedevita je od početka povela i kako je utakmica odmicala uvećavala je prednost, pre svega preko Džejkoba Pulena. Zagrebački tim je u drugoj četvrtini imao i 25 poena prednosti, a poluvreme je završio vođstvom od 52:31.

Cedevita je do kraja utakmice bez većih problema držala 20 poena prednosti i nanela Zvezdi treći uzastopni poraz u Grupi E.

Zvezda je takmičenje u Top 16 fazi završila skorom od po sedam pobeda i poraza, a Cedevita sa četiri pobede i 10 poraza.

Takmičenje u četvrtfinalu Zvezda će početi 12. aprila u Moskvi protiv CSKA.

Radonjić: Nadam se da će svi igrači biti zdravi za CSKA

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je nezadovoljan igrom svoje ekipe u večerašnjem porazu od Cedevite u Evroligi, ali da se nada da će crveno-beli zdravi dočekati četvrtfinalni duel sa CSKA iz Moskve.

"Imali smo problema sa povredama, ali i pored toga ne mogu biti zadovoljan igrom koju smo večeras prikazali. Cedevita je kontrolisala veći deo utakmice, a mi moramo da se pripremimo za predstojeće mečeve. Igraćemo u utorak protiv CSKA i nadam se da će svi igrači biti zdravi", rekao je Radonjić posle utakmice.

Četvrtfinalna serija počinje u utorak, a Zvezda će od 19.00 časova igrati u Moskvi protiv CSKA.

U tim Zvezde se posle višemesečne pauze vratio kapiten Luka Mitrović i postigao je tri poena uz četiri skoka.

"Čestitam Cedeviti. Od početka nismo bili koncentrisani na utakmicu. Imali smo neke probleme, ali moramo da počnemo da igramo kao tim, pošto nas čekaju najvažnije utakmice u sezoni", rekao je Mitrović.

Trener Cedevite Veljko Mrišić rekao je da je njegova ekipa zaslužila da pobedi Zvezdu.

"Igrali smo odlično, posebno u prvom poluvremenu. U drugom delu utakmice smo bili pomalo umorni zbog gustog rasporeda. Zadovoljan sam prikazanom igrom u Evroligi. Sezonu smo završili sa četiri pobede u Top 16 fazi i to je dobar rezultat, s obzirom na probleme sa povredama", rekao je Mrišić.

U Zagrebu "Ubij Srbina", policija sprečila tuču

Hrvatski navijači uzvikivali su "Ubij Srbina" u duelu Cedevite i Crvene zvezde u Zagrebu u meču Evrolige.

Kako prenosi portal Index.hr, povici su se čuli nakon što se dogodio incident u delu hale gde su smešteni navijači Crvene zvezde, kada je došlo do manjeg sukoba sa obezbeđenjem.

Jedan pripadnik obezbeđenja hteo je da odvede jednog navijača gostiju, što nisu dozvolili njegovi sunarodnici.

Policija je sprečila veći incident, napravivši tampon zonu između pristalica.

Policija: Ukupno privedeno stotinak navijača

Tokom košarkaške utakmice Crvene Zvezde i Cedevite u zagrebačku policiju priveden je jedan gostujući navijač, dok je ranije tokom dana u policiji završilo njih 100-tinak, rečeno je večeras agenciji Beta u zagrebačkoj policiji.

Zvezdin navijač doveden je u prostorije zagrebačke policije iz dvorane Dražen Petrović, ali policija nije navela razloge privođenja.

U službi za odnose s javnošću policijske uprave zagrebačke Beti je večeras rečeno da i dalje traje prekršajna obrada nad navijačima koji su privedeni ranije tokom dana i još se ne zna protiv koliko njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prema podacima do 22.00 časa, uz oko 100 gostujućih, tokom dana je privedeno i desetak domaćih navijača.

Kod većeg broja Zvezdinih navijača pronađena su pirotehnička sredstva. Policija zasad nije iznela detalje.

Prema navodima medija, navijači Crvene zvezde stigli su u Zagreb vozom u kom su navodno povukli kočnicu pre dolaska na Glavnu železničku stanicu na kojoj ih je čekala policija. Potom je usledila akcija policije u kojoj je privedeno više desetina Zvezdinih navijača.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

(Re)Akcija  08. 04. 2016. | 20:49
A k'o da se na našim utakmicama može čuti išta drugo osim "Ubij, zakolji, da XY ne postoji" i "Nož, žica, Srebrenica"...