Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 08:24

Golman koji je odbranio dva penala Zvezdi: Biće izazov ponovo stati pred Ivanića i Falka, Borjan mi je gestom ulepšao veče

Čuvar mreže Radnika briljantnim intervencijama skrenuo pažnju na stadionu Rajko Mitić

Praktično na početku superligaškog staža, igrom sudbine, golmanu Stefanu Ranđeloviću ukazala se prilika da oseti čari izlaska na megdan šampionu Srbije. Mladi golman je posle povrede iskusnijeg kolege neplanirano dobio privilegiju da stane među stative Radnika, naspram lidera prvenstva i najefikasnijeg napada u ligi. Ipak, samo izlazak na travu stadiona Rajko Mitić nije bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dovoljan da zadovolji apetite 22-godišnjeg čuvara mreže koji je neustrašivo stao pred Falka i Ivanića i odbranivši im udarce sa bele tačke ispisao priču za pamćenje privukavši veliku pažnju sportske javnosti

"Utisci su neverovatni, još se nisu slegli i sve izgleda nestvarno. Tek shvatam kakav sam podvig napravio. Odbraniti na Marakan dva penala Zvezdi, osećaj je zaista prelep", počeo je razgovor za Mozzart sport Ranđelović.

Iako je utakmicu počeo na klupi, 22-godišnji golman je spletom okolnosti, zbog povrede Ivana Kostića, već u 20. minutu dobio šansu među stativama ne sluteći da je pred njim veče koje će dugo pamtiti.

"Kad je Kole rekao da ne može znao sam da ću morati što pre da se spremim i uđem u igru. Morao sam da preuzmem teret i, bez zagrevanja, da uđem u igru, ispunim očekivanja i opravdam poverenje koje mi je ukazano. Iako ostaje žal što sam šansu dobio na ovaj način, radujem se što sam trudom i intervencijama se odužio za ukazanu priliku. Drago mi je da sam na lep način predstavljao Surdulicu i Radnik, moj grad i moj klub. Naravno, Kostiću od srca želim što brži oporavak".

Udarac Filipa Falka sa bele tačke u 24. minutu predstavljao je praktično prvo iskušenje na utakmici za mladog golmana gostiju.

"Kad je sudija svirao penal pomirio sam se sa odlukom, svestan da bih samo mogao sebi da smanjim koncentraciju. Stao sam na gol liniju i fokusirano čekao udarac Falka. Nisam razmišljao o tome ko je sa druge strane, jer bih u tom slučaju možda uneo sebi nemir ili nesigurnost. Ipak je naspram mene bio igrač sa ozbiljnim iskustvom u Italiji i nisam ni sanjao da ću njemu odbraniti penal.

Usledio je vodeći pogodak Milovanovića, kojim su gosti otišli uz minimalnu prednost na odmor, ali je Sanogo u 54. minutu poravnao rezultat. U momentima kada je domaćin ubacivao u višu brzinu Ranđelović se ponovo našao na velikom testu. Novi jedanaesterac za Crvenu zvezdu u 72. minutu izveo je Mirko Ivanić.

"Drugi jedanaesterac je bio priča za sebe, prvi penal je iz te perspektive već bio odavno, a ovaj put je i drugi igrač bio izvođać. Razmišljao sam da li će Ivanić da gađa levo, da li će me pustiti da odem u istu stranu, dilema je trajala trenutak, ali kada je stavio loptu na belu tačku rekao sam u sebi idem desno pa šta bude".

Na pitanje koji je od dva udarca sa bele tačke bio teži golman Radnika nije imao dilemu.

"Teži je bio Ivanićev pokušaj. Bio je jači i malo ispod ruke, veoma nezgodan udarac. U obe jedino što mi je bilo u glavi jeste da lopta ne sme da pređe gol liniju. Trener Kostić mi je rekao da budem smiren prilikom jedanaesteraca, da ne reagujem ishitreno i da čekam udarac. Nisam previše analizirao izvođače već sam se prepustio instinktu. Verovao sam u se be i smatram da je samopouzdanje bilo odlučujući faktor".

Čuvar mreže Radnika koji je u Ljutice Bogdana upisao tek treći zvanični nastup u aktuelnoj sezoni, osećaj za jedanaesterce pokazao je i u prošlosti.

"Pre dve godine sam na prijateljskoj utakmici protiv Napretka odbranio dva penala. Odbranio sam prvi udarac, ali je sudija ponovio jer sam napustio gol liniju. Novi pokušaj izveo je drugi igrač, ali sam ponovo ostao nesavladan. Iako ću i taj momenat pamtiti, daleko veći supehom smatram ono što sam uspeo juče protiv Zvezde".

Ranđelović je istakao da posebnu zahvalnost duguje stručnom štabu i saigračima na podršci, kao i trenerima golmana koji su zaslužni za njegov razvoj Nenadu Kostiću i Slaviši Bogdanoviću. Perspektivni golman potom je istakao da čeka novu šansu i da je spreman ukoliko mu se prilika ukaže da i u sredu stane među stative u Ljutice Bogdana u okviru polufinala Kupa Srbije.

"Moje je da radim i trudim se, a treneru prepuštam odluku da li će mi ukazati poverenje u sredu kao i u svakoj narednoj utakmici. Ukoliko ipak dobijem šansu u polufinalu, bilo tokom utakmice ili potencijalnih penala daću sve od sebe da je iskoristim. Stekao sam određeno poverenje stručnog štaba, a svakako da bi bio izazov da se opet nađem oči u oči sa Ivaničem ili Falkom, kao i Benom, Kataijem, Kangom... Nadam se da možemo da se i u narednom susretu pokažemo u pravom svetlu jer nismo slučajno na petom mestu u Superligi".

Utisak za pamćenje upotpunile su reakcije i čestitke igrača Crvene zvezde na putu do svlačionice, a Ranđelović je istakao gest iskusnijeg kolege Milana Borjana od kojeg je dobio dres sa posvetom.

"Prvi mi je prišao Ivanić, a pričao sam i sa Gobeljićem i Borjanom. Upravo Borjan mi je ulešpšao veče sjajnim gestom. Prišao je i u šali mi rekao da sam se baš razbranio. Pokazao je da je zaista ljudska i golmanska veličina Gobeljić mi je rekao da se nada da neću biti na tom nivou u sredu. Bilo je veoma impresivno, dobiti čestitke od igrača koje sam pre samo dva meseca gledao protiv Milana, celo veče će mi ostati u neizbrisivom sećanju", kazao je čuvar mreže Radnika.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.