Golman iz Barija 1991. hladnokrvni ubica životinja

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golman iz Barija 1991. hladnokrvni ubica životinja

Sećate se Olmete? On se seća Prosinečkog, Binića, Belodedića, Mihajlovića i Pančeva, ali će ostati upamćen kao hladnokrvni ubica nedužne životinje.

Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Miodrag Belodedić, Siniša Mihajlović i, naročito Darko Pančev, sa pet preciznih hitaca izbušili su mrežu Paskala Olmete tog 29. maja 1991. godine pred 56.000 ljudi na Stadionu "Sveti Nikola" u Bariju i odneli francuskom golmanu najvažniji trofej u evropskom fudbalu ispred nosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<



Izvor: YouTube

Ispostaviće se da Olmeta nikada više neće dobiti šansu da odbranama zasluži Kup šampiona, s obzirom na to da je on uveliko bio rezerva dve godine kasnije, u Minhenu, kada je Olimpik Marsej golom Bazila Bolija pobedio moćni Milan. Na golu je tada stajao mlađi i perspektivniji, Fabijen Bartez.

Traume iz Barija sada već 55-godišnji Olmeta pokušao je da izleči nekim drugim trofejima, kakvih bi se običan čovek postideo.

Za sada nepoznati "napadači" želeli su da podsete svetsku javnost da se iza Olmete, kao i njegove humanitarne organizacije "Un sourire, un espoir pour la vie" (Osmeh i nada za život) krije čovek koji je u Afriku, između ostalog, putovao da bi ubijao slonove.

Olmeta je morao da se izvinjava otvorenim pismom javnosti nakon što se na njegovom sajtu pravo niotkud pojavio snimak, uz slike, sa puta u Zimbabve 2011. godine, kada je uz pomoć lokalnih organizatora hajki na slonove, inače ugroženu vrstu, prvo smrtno i bolno ranio nedužnu životinju, potom je usmrtio iz neposredne blizine, a onda sve proslavio sa svojim prijateljima i vodičima, osmesima i zagrljajima...

Foto: MN Press

Svet, a naročito društva za zaštitu prava životinja, kao i borci protiv lovokradica i ubijanja retkih afričkih vrsta, osudili su ovaj Olmetin čin koji nikako ne doprinosi idejama za koje se zalaže njegova organizacija koja siromašnima nudi osmeh i nadu u život.

Olmeta je u neukusnom saopštenju rekao da je usmrtio slona samo zbog toga "što ih ima previše u Zimbabveu (!?)" i zbog toga što "oni predstavljaju opasnost za lokalno stanovništvo", kojem ove generalno miroljubive životinje koje ne napadaju ljude osim kad su u opasnosti, citiramo, "ruše kuće".

"Takođe, oni su odgovorni za smrt velikog broja ljudi", napisao je Olmeta, što je samo izazvalo nove burne komentare i osude ovog kontroverznog snimka.



Izvor: YouTube

Na njemu vide se Olmeta i vodič kako, uz muzičku podlogu, uhode slona, a kada su ga nanišanili muzika prestaje i nastupaju mučni krici životinje koja se borila za život sve dok joj Olmeta nije prišao, prislonio pušku i opalio fatalni metak.

O proslavi koja je usledila, bolje je da ništa ne pišemo...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.