Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 18:29

Gluvi telefoni u odbrani Proletera pomogli Novom Pazaru da se pomeri sa začelja

Domaćin za 25 minuta stigao do nedostižna dva gola prednosti

Novi Pazar više nije na začelju tabele Superlige Srbije. Zapravo, ima isti broj bodova kao kragujevački Radnički, ali bolju gol-razliku. Tome je doprinela pobeda nad Proleterom 2:0 (2:0) u pretposlednjem meču 18. kola.

Iskoristili su domaćini smušenost u odbrani rivala i za 25 minuta stigli do prednosti koja se ispostavila nedostižnom.

Prvo je Danko Kiković, koji je desetak minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ranije zamenio povređenog Miloša Kalezića, u 19. iskoristio centaršut Nikole Vlajkovića i preciznim udarcem matirao Nikolu Petrića, a onda je u 25. Stefan Dimić kaznio nesporazum Petrića i Nebojše Skopljaka. Obojica su išli na loptu posle dodavanja sa centra, Skopljak čak delovao brži od Dimića, ali je zastao verovatno misleći da će njegov golman prvi intervenisati. Nije Petrić bio baš toliko blizu, niti deluje da se razumeo sa saigračem, a sve to iskoristio je Dimić za svoj drugi gol ove sezone i, zanimljivo je, ponovo protiv Proletera. Letos je pogodio u Novom Sadu za 2:0, ali su tadašnji domaćini uslepi da izjednače do kraja na 2:2.

Ovaj put Proleter nije bio ni blizu izjednačenja, a mogao je da doživi i ubedljiviji poraz da stativa nije bila saveznik Petriću sredinom drugog poluvremena, kada je šutirao Igor Maksimović.

Prošli su gosti bolje nego prošle sezone kada su kraj Jošanice primili pet golova, ali nikako ne mogu biti zadovoljni. U prethodna dva kola igrali su nerešeno s Partizanom (0:0) i pobedili Voždovac (1:0), pa su u Novi Pazar doputovali kao favorit.

Ispraćeni su devetim porazom u sezoni, dok je domaćin upisao tek treću pobedu.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Radnički K. - Napredak 1:2 (1:1)

/Mršić 2ag - Lakićević 28ag, Marjanović 65/

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

/Rakonjac 32, Kajević 53, Mijailović 72/

Nedelja

Kolubara - TSC 2:1 (0:1)

/Đuranović 60, Nikolić 79 - Vukić 18/

Radnički Niš - Radnik 3:0 (2:0)

/Tomić 37, 80, Mitrović 39/

Crvena zvezda - Spartak S. 3:0 (1:0)

/Rodić 9, Ben 46, 71/

Voždovac - Partizan 0:3 (0:1)

/Menig 40, Rikardo 50, Pantić 55/

Ponedeljak

Novi Pazar - Proleter NS 2:0 (2:0)

/Kiković 19, Dimić 25/

Vojvodina - Mladost u toku

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.