Đirona slavila u Madridu, „kralj“ posustao

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đirona slavila u Madridu, „kralj“ posustao

Fudbaleri Đirone priredili su veliko iznenađenje, posle preokreta savladali su Real u Madridu sa 2:1 (0:1) u meču 24. kola Primere.
Real nije uspeo da zadrži korak za vodećom Barselonom i posle ovog kola pao je na treće mesto sa osvojenih 45 bodova, dva manje od gradskog rivala Atletika i devet bodova zaostatka za vodećom Barselonom.

Đirona je sa ovom pobedom sakupila 27 bodova i pobegla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz opasne zone, sada zauzima 14. mesto na tabeli.
Real je poveo u 25. minutu. Kros je uputio sjajan centaršut sa desne strane, u kaznenom prostoru najbolje se snašao Kazemiro i udarcem glavom poslao loptu u mrežu.
Gosti su izjednačili u 65. minutu. Siguran sa bele tačke bio je Stuani. Penal je dosuđen pošto je Ramos igrao rukom ispred svog gola.
Deset minuta kasnije, potpuni preokret. Brzi kontra napad, nakon šuta sa leve strane golman je odbio loptu, na nju je naleteo Portu i smestio je u mrežu, ispostavilo se to je bio i konačan rezultat.
U poslednjim momentima susreta Ramos je zaradio drugi žuti karton, samim tim i crveni, pa je morao da napusti teren.
Naredno kolo donosi duele Levantea i Real Madrida, kao i Đirona - Real Sosijedad.
U ostalim mečevima, Valensija i Espanjol su odigrali nerešeno bez golova 0:0, dok je Viljareal bio ubedljiv protiv Sevilje - 3:0.
U poslednjem današnjem meču, Betis i Alaves su odigrali nerešeno - 1:1.
Tabela: Barselona 54, Atletiko 47, Real Madrid 45, Sevilja 37, Hetafe 36, Alaves 36, Sosijedad 34, Betis 33, Valensija 32, Eibar 31, Levante 30, Leganes 29, Espanjol 29, Bilbao 27, Đirona 27, Valjadolid 26, Selta 24, Viljareal 23, Rajo Valjekano 23, Ueska 18.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.