Geri Nevil na strelištu! U Valensiji je nepoželjan, legende mu okrenule leđa, odmorni Benitez samo čeka poziv

Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geri Nevil na strelištu! U Valensiji je nepoželjan, legende mu okrenule leđa, odmorni Benitez samo čeka poziv

Engleski trener na ivici ambisa

Dolazak Gerija Nevila na klupu Valensije podigao je ogromnu prašinu, jer se najviše komentarisalo o tome da je najvišu poziciju u stručnom štabu dobio samo zahvaljujući dobrim, prijateljskim vezama sa prvim čovekom kluba - Peterom Limom. A posle katastrofe koju je Valensija doživela od Barselone u Kupu kralja i poraza rezultatom 0:7 upravo ova veza jedina je koja ga čuva na istom položaju. Navijačima Slepih miševa pao je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mrak na oči, pa su engleskog trenera posle utakmice „pozdravili“ salvama uvreda i uz jasnu poruku da treba da ide, klupska legenda David Albelda rekao je da Nevil pod hitno mora da bude smenjen, dok je Valensijin štoper Škodran Mustafi priznao da je ekipa „u go....“.

Zbog svega toga Geriju Nevilu su dani u Valensiji praktično odbrojani, a kao naslednik viđen je čovek koji je klubu doneo najveće uspehe u novijoj istoriji (dve titule prvaka Španije i Kup UEFA) - Rafael Benitez.

Benitez već dobrih mesec dana nema angažman i odmara u svojoj kući u Liverpulu. Zbog manjka posla i više slobodnog vremena španski strateg dane provodi tako što pogleda i po 20 i više utakmica nedeljno, a kako javljaju ugledni mediji na Pirineju, Benitez samo čeka poziv koji bi promenio sve.

Nevilov ligaški saldo od dolaska na mesto prvog trenera Valensije nije nimalo zavidan - u osam dosadašnjih utakmica ima pet remija i tri poraza, a jedine pobede pod vođstvom nekadašnjeg defanzivca Mančester junajteda klub je ostvario upravo u Kupu - protiv niželigaša Barakalda, te dva puta protiv Granade i na gostovanju Las Palmasu. Interesantno, na konferenciji za medije nakon sramnog ishoda protiv Barselone Nevil je u čak tri navrata bio upitan da li će otići iz kluba. On je svaki put imao samo kratak i jasan odgovor - NE.

Ali, da mu se klupa ozbiljno trese nagovestio je sportski direktor Valensije Pitarh.

"Ovo nije dan u kojem treba davati takav sud. Jasno je da smo odradili katastrofalan posao, ali sada moramo da učinjeno ispravimo na sve moguće načine, bez ustezanja i poštede", poručio je Pitarh.

Benitezov povratak u Valensiju mogao bi da donese željeni rezultat. Ekipi je potreban stručnjak koji je defanzivno orijentisan, a uz pravi rad, trebalo bi da proradi i napad, koji je ove sezone izuzetno loš (svega 26 postignutih golova). Sada je samo pitanje da li je Peter Lim spreman za ovaj potez.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.