Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020, 16:17

Gde ja stadoh, ti produži: Botas najbrži, Hamilton drugi na prvim kvalifikacijama u 2020.

Aktuelni šampion Formule 1 sutra od 15 h na stazi Špilberg startuje iz prvog reda, ali iza timskog kolege iz Mercedesa

Najbrži cirkus se pokrenuo i odvežene su prve klvalifikacije još od završetka prošle sezone. U zaista impresivnom ambijentu podno Alpa, na Red Bulovoj stazi Špilgerg, bez gledalaca na tribinama, no ipak sa nekoliko desetina entuzijasta koji su se okupili na okolnim visovima, konačno je pokrenuta nova takmičarska, makar i krnja godina Formule 1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Rezultati su, manje-više očekivani, pol-pozicija je tako pripala Valteriju Botasu ispred Luis Hamiltona, i dobro nam govore da se nije mnogo šta promenilo od 2019. i prethodnih sezona u kojima je dominirao Mercedes. Osim što je, barem sada na početku Ferari još slabiji. To jest sporiji od očekivanog.

Same kvalifikacije za Veliku nagradu Austrije su bile, barem za oko posmatrača i vozače prilično uzbudljive pošto je viđen veliki broja grešaka i izletanja sa staze, istina bez ozbiljnijih posledica.

Šetnju van piste je obavio i aktuelni vladar Luis Hamilton, što je samo dokaz da su i vozači, a bogami i ekipe, a samim tim i bolidi još "nerazrađeni", te je takve greške moguće da ćemo viđati i sutra na trci koja startuje od 15.10 časova. A šta reći za četverostrukog prvaka, Sebastijana Fetela koji će starovati tek sa 11. pozicije. Deluje kao da mu nije nimalo krivo niti mu je stalo, što i ne čudi s obzirom da mu Ferari nije ponudio nastavak saradnje po završetklu tekuće sezone.

No, tako nešto se i moglo očekivati pošto niko do pre praktično mesec dana nije znao da li će se uopšte voziti Formula 1 u 2020. Za sada je obezbeđeno osam trka. Najbrži karavan ostaje podno Alpa i nakon nedeljne trke pošto ih tamo čeka takmičenje već narednog vikenda. Na istoj pisti, ali pod drugim nazivom - VN Štajerske.

Nakon toga sledi Velika nagrada Mađarske na nama bliskom Hungaroringu, pa prva dvonedeljna pauza zbog "selidbe" u Veliku Britaniju gde na legendarnom Silverstonu takođe sledi dupli program. Pošto se 2. avgusta vozi VN Velike Britanije, a narednog vikenda. 70. godišnjica prve trke F1. Potom se 16. istog meseca vozi VN Španije, pa 30. VN Belgije zaključno sa VN Italije 6. septembra.

O nastavku sezone će se razmatrati kada za to dođe vreme, ali cilj je ove oganizacije da održi barem 15 trka.

Za kraj jedan zanimljivi podatak - poslednjih dana je obavljeno preko 4.000 testona na virus korona u svim timovima, ali i mendžmentu Formule 1 i niti jedan nije bio pozitivan!

Startni raspored VN Austrije: 1. Valteri Botas (Finska, Mercedes), 2. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes), 3. Maks Ferštapen (Holandija, Red Bul), 4. Lando Noris (V. Bitanija, Meklaren), 5. Aleksander Albon (Tajvan, Red Bul), 6. Serhio Perez (Španija, Rejsing Point), 7. Šarl Lekler (Monako, Ferari), 8. Karlos Sainc ml (Španija, Meklaren), 9. Lens Strol (Kanada, Rejsing Point), 10. Danijel Rikardo (Australija, Reno)...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.