Gavrilović: Odbrana ključ, pritisak je bio na njima

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrilović: Odbrana ključ, pritisak je bio na njima

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je posle trijumfa u Kaunasu da je ključ bila dobra odbrana, kao i da je igračima pomogao snimak utakmice koju je Žalgiris pre dva dana izgubio od Panatinaikosa.
Zvezda je u neizvesnom meču savladala Žalgiris 61:59, a Gavrilović smatra da je za to najzaslužnija bila odbrana crveno-belih.

"Smatram da je odbrana bila ključ jer rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to i pokazuje. Posebno smo posle prve četvrtine shvatili da moramo da budemo čvrsti koliko god možemo. Žalgiris je bio veoma dobar u ofanzivnim skokovima, ali smo pokušali da se vratimo, popravimo pod košem, a takođe smo menjali odbranu jer je Lendejl odličan pri šutu za tri poena", rekao je Gavrilović.
Trener Zvezde rekao je da je igračimo pokazao snimak utakmice koju je Žalgiris pre dva dana izgubio od Panatinaikosa, što je rezultiralo pobedom crveno-belih.
"Posle veoma teške nedelje srećan sam da su moji igrači uspeli da istraju u veoma teškoj utakmici i pobedi. Žalgiris je odlično šutirao na utakmici sa Panatinaikosom, a sada su promašili više šuteva. Mislim da je pritisak bio na njima. Rekao sam svojim momcima da ako budemo blizu u drugom poluvremenu, oni će biti pod pritiskom, a možda su i zato promašili više šuteva nego što je obično slučaj. Igračima sam pokazao snimak tog meča sa Panatinaiksom, posebno poslednjih pet minuta, i rekao sam im da moramo to da zaustavimo ako hoćemo pobedu", rekao je Gavrilović.
Naredni meč u Evroligi Zvezda igra narednog četvrtka, kada u Beograd dolazi ekipa Valensije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gavrilović: Presudila odbrana; Beron: Mnogo nam znači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović, posle pobede protiv Žalhirisa u Kaunasu 61:69, izjavio je da je presudila dobra odbrana..."Odbrana je bila presudna, posle prve četvrtine smo shvatili da uvek moramo da se uzdamo u našu odbranu. Žalgiris je snažan ofanzivan tim, mi smo se stalno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.