Velika pobeda Zvezde u Kaunasu za kraj crne serije!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika pobeda Zvezde u Kaunasu za kraj crne serije!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Kaunasu ekipu Žalgirisa sa 61:59, u utakmici desetog kola Evrolige. U neizvesnom meču presudila bolja odbrana crveno-belih i precizno izvođenje slobodnih bacanja. Zvezda u narednom kolu dočekuje ekipu Valensije, dok Žalgiris igra protiv Albe u gostima.

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su u Kaunasu seriju loših rezultata i u desetom kolu Evrolige zabeležili treći trijumf – 61:59 (16:21, 17:10, 14:15, 14:13). >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U vrlo napetom i fizički zahtevnom meču, crveno-beli su trijumfa stigli zahvaljujući dobroj odbrani i preciznom izvođenju slobodnih bacanja (18/20).

Žalgiris je imao nekoliko prilika da povede u završnici, ali se izabranici Šarasa Jasikevičijusa nisu proslavili, pa su zabeležili sedmi poraz u takmičenju.

Domaća ekipa bolje je otvorila meč, ali je Zvezda brzo uhvatila priključak, pa je posle odlične druge četvrtine (17:10) došla do prednosti na poluvremenu.

U nastavku je viđena rezultatska klackalica, a pošto obe ekipe nisu bile raspoložene u šutu (po tri pogođene trojke) odlučila je penal završnica u kojem su se izabranici Andrije Gavrilovića bolje snašli i došli do izuzetno bitne pobede pred nastavak takmičenja.

Bili Beron bio je najefikasniji na meču sa 14 poena, 12 je postigao Lorenco Braun, a po šest Dobrić i Dženkins. Na drugoj strani, po 11 poena postigli su Ulanovas i Grigonis, dok je Lendejl dodao 10.

Zvezda sada ima skor 3-7, a u narednom kolu dočekuje Valensiju.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERIDIANBET TIKET: Ogromne kvote na Zvezdu protiv Žalgirisa

Izvor: DANuBeogradu.rs, 21.Nov.2019

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Žalgirisa u Kaunasu, u meču 10. kola Evrolige zakazanom za četvrtak, 21. novembra 2019. od 19.00. Srpski i ABA prvak završava pakelni ciklus od četiri meča u sedam dana sa sigurna tri poraza. Izgubila je Zvezda od Asvela, Partizana i Albe, da li će moći...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Gavrilović: Odbrana ključ, pritisak je bio na njima

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 00:12

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je posle trijumfa u Kaunasu da je ključ bila dobra odbrana, kao i da je igračima pomogao snimak utakmice koju je Žalgiris pre dva dana izgubio od Panatinaikosa. . Zvezda je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.