Gašić: Konkurs za srednju vojnu školu od 1. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Konkurs za srednju vojnu školu od 1. avgusta

Konkurs za upis u srednju stručnu vojnu školu biće otvoren 1. avgusta 2015, a u školu će biti primljeno 40 učenika u sektor za avijaciju, rekao je danas u Skupštini Srbije ministar odbrane Bratislav Gašić, odgovarajući na poslanička pitanja.

On je kazao da na osnovu broja kandidata koji konkurišu za upis u Vojnu akademiju i Vojnu gimnaziju, očekuje veliko interesovanje za srednju stručnu vojnu školu.

Gašić je rekao da ministarstvo razmatra povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broja vojnih rokova sa četiri na šest, ili da poveća broj mesta za dobrovoljce koji žele da služe vojsku.

Prema njegovim rečima u 2015. godini dobrovoljni vojni rok odslužiće oko 2.000 vojnika.

Gašić je kazao da je za sanaciju određenih kasarni potrebno oko dve milijarde evra i da je to u ovom trenutku nerealno očekivati, ali da će 2016. godine pokrenuti povratak vojske u kasarnu u Pirotu.

Upitan o vojnoj avijaciji, ministar je kazao da Srbija "nema nameru da čuvanje neba poveri nekoj drugoj avijaciji" i da je ona jedna od boljih u regionu.

Dodao je da Ministarstvo odbrane vodi pregovore sa kompanijom "Erbas" o modernizaciji određenih aviona koje Srbija može da proizvodi, ali da bi to podrazumevalo i zapošljavanje novih radnika u remontnom zavodu.

Gašić je kazao i da se razmatra kupovina jednog transportnog aviona i dva nova helikoptera opremljene za službe za traganje i spasavanje, kao i za noćno letenje.

Prema njegovim razmatra se i kupovina dva ruska helikoptera, kao i eventualna kupovina novih migova ili mogućnost remonta koji bi im produžio rok trajanja do 2025. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.