Gana i Grant preživeli zahvaljujući golu Đana u 92. minutu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gana i Grant preživeli zahvaljujući golu Đana u 92. minutu! (VIDEO)

Ukoliko Južna Afrika savlada Senegal sva tri tima imaće po tri boda uoči poslednjeg kola

Ludilo u prvom meču drugog kola grupe smrti na Afričkom kupu nacija! Reprezentacija Gane nalazi se praktično pred eliminacijom u 90. minutu meča protiv Alžira, da bi Asamoa Đan u sudijskoj nadoknadi vremena iskoristio pas Vakasoa, grešku odbrane Alžiraca i iz dosta teške pozicije smestio loptu iza leđa M'Bolija.

Novi remi već je bio viđen. Gana je igrala kao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da u najmanju ruku ima vođstvo od dva-tri gola razlike, a ne da se nalazi gotovo u bezizlaznoj situaciji, pošto bi uz remi i trijumf Senegala nad Južnom Afrikom selekcija Avrama Granta mogla da pakuje stvari.

Vakasova duga lopta i nije bila toliko dobra koliko je Međani zabrljao. Potpuno je pogrešno ocenio let lopte, "bežao" od nje, a brzonogi Đan je to majstorski iskoristio, pretrčao ga kao od šale i matirao čuvara mreže Alžira za ogromnu radost navijača iz Gane.

Inače, Đan je prvu utakmicu propustio zbog malarije od koje se lečio pred početak šampionata.

Ovakav rezultat dodatno je zakomplikovao situaciju u grupi C. Sada po tri boda imaju tri tima, a u slučaju da Južna Afrika večeras savlada Senegala, sve četiri ekipe biće u egalu i poslednje kolo biće zaista spektakularno.

U trećem kolu 27. januara sastaju se Senegal - Alžir i Gana - Južna Afrika.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KAN: Đan u 92' ostavio Ganu u igri

Izvor: B92, 23.Jan.2015

Reprezentacija Gane savladala je minimalnim rezultatom selekciju Alžira u meču drugog kola grupe C Afričkog kupa nacija...Junak pobede Ganjana bio je povratnik Asamoa Đan, koji je propustio meč prvog kola zbog simptoma malarije, a ekipa Avrama Granta sada ima isti broj bodova kao i Alžir – tri...Golova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.