Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 04:40

GOTOVO: Kingsi nisu iskoristili šansu, Bogdan u Atlanti za 72.000.000

Ugovor na četiri godine, izlaz moguć posle treće...

Dugo se većalo u Sakramentu, nije bilo lako odreći se jednog od najboljih šutera tima, ali nekoliko sati pre isteka roka što je NBA liga propisala, Kingsi su konačno prelomili. Nisu iskoristili priliku da izjednače ponudu koju je na adresu Bogdana Bogdanovića poslala Atlanta, a to znači da je srpski reprezentativac novi košarkaš Hoksa.

Podsetimo, Bogdanović je restricted free agent (ograničeno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slobodan agent), prethodno je Sakramento pokušao da ga trejduje u Milvoki, ali naš as rešio je da "testira" tržište. Odbio je ponudu Baksa i rešio da sačeka bolje uslove. A oni su stigli vrlo brzo iz Džordžije. Hoksi su nisu štedeli, pa će Srbin u naredne četiri godine zaraditi 72.000.000 dolara, iliti 18.000.000 po sezoni. Atlanta je osim pomenute cifre pristala da plati i 15 odsto od Bogdanove godišnje zarade ukoliko se odluči za trejd u poslednjoj sezoni, dok igrač nakon treće godine ima opciju da ode.

Proteklih dana govorkalo se da bi Bogdanović mogao da ima sastanak i sa Lejkersima, ali do toga ipak nije došlo. Atlanta je bila daleko najkonkretnija i samo se čekala definitivna odluka Kingsa. A oni su na oko tri sata pre isteka roka (06.00) po našem vremenu odlučili: ništa od izjednačavanja ponude, Bogdan može da ide.

Bogdan Bogdanović je treći srpski košarkaš koji će obući dres Atlanta Hoksa. Pre njega za ovaj tim igrali su Vladimir Radmanović i Željko Rebrača, a tokom 1996. godine na u predsezoni je za tim iz Džordžije igrao i Žarko Paspalj.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.