GON-ZA-LO! I-GUA-IN! Makazice za het-trik i Kapokanonijere za sva vremena! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GON-ZA-LO! I-GUA-IN! Makazice za het-trik i Kapokanonijere za sva vremena! (VIDEO)

Posle 66 godina je pao jedan od najvažnijih i najvećih rekorda u istoriji italijanskog fudbala

Možda je bila poslednja u dresu Napolija, ali definitivno je utakmica za pamćenje Gonzala Iguaina!

Argentinska gol-mašina je večeras ispisala istoriju italijanskog fudbala. Het-trikom za pobedu od 4:0 nad Frozinoneom, popularni Pipita je završio sezonu sezonu kao Kapokanonijere (prvi strelac Serije A) sa 36 postignutih golova. Na 35 utakmica! U jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od najtežih liga za postizanje golova i u Napoliju koji ipak nije rang najvećih evropskih klubova koji stvaraju brdo šansi na svakom meču.

Iguain je het-trik zaokružio spektakularnim makazicama i na taj način oborio 66 godina star rekord mitskog Milanovog napadača Gunara Nordala. Kakvim je sve golgeterima na Čizmi odolevao Nordalov rekord u prethodnih šest i po decenija, izlišno je govoriti. Pipita je uspeo ono što drugi nisu. Nikada nijedan napadač u sezoni italijanske Serije A nije postigao ovoliko golova i ovaj rekord će biti đavolski teško nadmašiti.



A možda je ovo bio i oproštaj miljenika Napolijevih navijača. De Laurentis će biti pred mnogo teškim zadatkom da zadrži najboljeg igrača pored interesa Čelsija, Pari Sen Žermena i ostalih aždaja evropskog fudbala. Napulj i Italija će pamtiti Pipitu večno.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.