Fudbalskom savezu Kosova preti suspenzija zbog mešanja politike u sport

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalskom savezu Kosova preti suspenzija zbog mešanja politike u sport

Kosovski fudbalski savez mogao bi da dobije suspenziju od dve do pet godina sa Uefinih i Fifinih takmičenja, prenosi portal Kosovo onlajn.
Kako se navodi, razlog za to je pokušaj smene predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, što je u potpunosti u suprotnosti sa preporukama Uefe i Fife.

Dve vodeće međunarodne fudbalske institucije statutima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su izričito naložile da se politika ne meša u sport, podseća se i dodaje:
"Prema nekim izvorima, Kosovo rizikuje da bude suspendovano od dve do pet godina, jer politički povezane osobe pokušavaju direktno da intervenišu u Fudbalskom savezu Kosova."
Eventualnom suspenzijom Kosova najveći pobednik bila bi Severna Makedonija, koja bi mogla da se nađe direktno u finalu plej-ofa D Lige nacije, pre nego što se i odigra meč između te dve selekcije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fudbalskom savezu tzv. Kosova preti suspenzija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019

Fudbalski savez takozvanog Kosova mogao bi da dobije suspenziju od dve do pet godina sa UEFA i FIFA takmičenja, prenosi Kosovo Onlajn, pozivajući se na RTK...Kako se navodi, razlog za to je pokušaj smene predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, što je u potpunosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.