Fudbalska subota, dan za derbije

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalska subota, dan za derbije

Ljubitelji fudbala imaće prilike da u subotu uživaju u gradskim derbijima u najjačim ligama Evrope. U Engleskoj će koplja ukrstiti Čelsi i Liverpul, derbi Madrida igraju Real i Atletiko, dok u Italiji imamo dupli program – Roma i Lacio igraju gradski derbi, dok se u Torinu sastaju Juventus i Napoli.
Sezona u najjačim evropskim fudbalskim ligama tek se zahuktava, a ove subote uživaćemo u derbijima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Engleskoj, Španiji i Italiji.
Čelsi i Liverpul igrju derbi meč sedmog kola Premijer lige, a navijači će uživati u okršaju dva velika stratega Mauricija Sarija i Jirgena Klopa.

Zanimljivo je da su dve ekipe u sredu odigrale meč Liga kupa, a na "Enfildu" je pobedu odneo Čelsi, preokretom u finišu meča i pogocima Barklija i Azara.
Ipak, Premijer liga je nešto sasvim drugo, obe ekipe igraće u najjačim sastavima, što nije bio slučaj u sredu, pa će odbrana "plavaca" pokušati za zaustavi eksplozivni trio Sane-Firmino-Salah.
S druge strane, Azar je u vrhunskoj formi, što je pokazao i na "Enfildu". Sari je odlično startovao u prvenstvu, gde njegov tim ima 16 bodova i samo jedan nerešen rezultat – prošlog vikenda protiv Vest hema.
Klop i "crveni" imaju šest pobeda u isto toliko mečeva u Premijer ligi, pa se "crveni" nadaju da će konačno, prvi put u istoriji, osvojiti Premijer ligu.
Utakmica se igra u subotu od 18.30 na "Stamford bridžu" u Londonu.
U Španiji se igra derbi Madrida – Real će na svom "Santjago Bernabeu" stadionu dočekati ekipu Atletika i pokušati da se iskupi za ubedljiv poraz od Sevilje u sredu.

Dve ekipe već su odigrale jedan meč, u Superkupu Evrope Atletiko je odneo pobedu od 4:2, posle produžetaka, pa Dijego Simeone sa dobrim emocijama ulazi u ovaj derbi.
Real je u poslednja tri meča u šampionatu postigao samo dva pogotka i osvojio četiri boda, pa bi u slučaju negativnog rezultata "kraljevići" izgubili korak sa vodećom Barselonom.
S druge strane, Atletiko igra sve bolje kako sezona odmiče, a pre derbija imaju dva boda zaostatka za Barsom i Realom.
Derbi Madrida igra se u subotu u 20.45.
Praznik u Rimu, Roma i Lacio igraju 171. "Derbi dela kapitale"!

Lacio je u mnogo boljoj formi, "nebesko plavi" su u seriji od četiri vezane pobede, dok je Roma u sredini tabele sa osam bodova iz šes mečeva.
Euzebiju di Frančesku se "drma" klupa, pa je pobeda u derbiju jedna od poslednjih šansi da sačuva mesto trenera Rome, dok Simone Inzagi ima punu podršku uprave i u dobrom ritmu ulazi u meč sedmog kola.
Utakmica se igra na "Olimpiku" u 15.00 časova.
Juventus na svom terenu dočekuje ekipu Napolija u utakmici koja u velikoj meri može odrediti dalji tok takmičenja, možda čak i borbu za šampionsku titulu.

"Stara dama" je šampionat počela sa šest pobeda, dok Napli ima jedan poraz od Sampdorije.
Obe ekipe igraju u Ligi šampiona, ali sigurno je da je ovaj meč crvenim markerom podvučen u tefterima Maksa Alegrija i Karla Ančelotija.
Ronaldo još nije pokazao zašto je doveden u Juventus, a možda baš meč protiv Napolija bude spektakl koji su čekali navijači "Stare dame".
Derbi italijanskog fudbalu je na programu od 18.00 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kako izaći iz kuće? Derbi do derbija u subotu!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2018, 11:59

Sjajan dan za sve ljubitelje fudbala...Fenomenalan dan za sve ljubitelje pravog fudbala...Danas je na programu veliki broj derbija širom Evrope, a počinjemo od 15 časova kada Roma dočekuje Lacio u velikom gradskom derbiju...Ista liga, samo tri sata kasnije, igraju Juventus i Napoli u jednom od najvećih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.