Fudbalska subota, dan za derbije

Ljubitelji fudbala imaće prilike da u subotu uživaju u gradskim derbijima u najjačim ligama Evrope. U Engleskoj će koplja ukrstiti Čelsi i Liverpul, derbi Madrida igraju Real i Atletiko, dok u Italiji imamo dupli program – Roma i Lacio igraju gradski derbi, dok se u Torinu sastaju Juventus i Napoli.

Sezona u najjačim evropskim fudbalskim ligama tek se zahuktava, a ove subote uživaćemo u derbijima u Engleskoj, Španiji i Italiji.

Čelsi i Liverpul igrju derbi meč sedmog kola Premijer lige, a navijači će uživati u okršaju dva velika stratega Mauricija Sarija i Jirgena Klopa.

Zanimljivo je da su dve ekipe u sredu odigrale meč Liga kupa, a na "Enfildu" je pobedu odneo Čelsi, preokretom u finišu meča i pogocima Barklija i Azara.

Ipak, Premijer liga je nešto sasvim drugo, obe ekipe igraće u najjačim sastavima, što nije bio slučaj u sredu, pa će odbrana "plavaca" pokušati za zaustavi eksplozivni trio Sane-Firmino-Salah.

S druge strane, Azar je u vrhunskoj formi, što je pokazao i na "Enfildu". Sari je odlično startovao u prvenstvu, gde njegov tim ima 16 bodova i samo jedan nerešen rezultat – prošlog vikenda protiv Vest hema.

Klop i "crveni" imaju šest pobeda u isto toliko mečeva u Premijer ligi, pa se "crveni" nadaju da će konačno, prvi put u istoriji, osvojiti Premijer ligu.

Utakmica se igra u subotu od 18.30 na "Stamford bridžu" u Londonu.

U Španiji se igra derbi Madrida – Real će na svom "Santjago Bernabeu" stadionu dočekati ekipu Atletika i pokušati da se iskupi za ubedljiv poraz od Sevilje u sredu.

Dve ekipe već su odigrale jedan meč, u Superkupu Evrope Atletiko je odneo pobedu od 4:2, posle produžetaka, pa Dijego Simeone sa dobrim emocijama ulazi u ovaj derbi.

Real je u poslednja tri meča u šampionatu postigao samo dva pogotka i osvojio četiri boda, pa bi u slučaju negativnog rezultata "kraljevići" izgubili korak sa vodećom Barselonom.

S druge strane, Atletiko igra sve bolje kako sezona odmiče, a pre derbija imaju dva boda zaostatka za Barsom i Realom.

Derbi Madrida igra se u subotu u 20.45.

Praznik u Rimu, Roma i Lacio igraju 171. "Derbi dela kapitale"!

Lacio je u mnogo boljoj formi, "nebesko plavi" su u seriji od četiri vezane pobede, dok je Roma u sredini tabele sa osam bodova iz šes mečeva.

Euzebiju di Frančesku se "drma" klupa, pa je pobeda u derbiju jedna od poslednjih šansi da sačuva mesto trenera Rome, dok Simone Inzagi ima punu podršku uprave i u dobrom ritmu ulazi u meč sedmog kola.

Utakmica se igra na "Olimpiku" u 15.00 časova.

Juventus na svom terenu dočekuje ekipu Napolija u utakmici koja u velikoj meri može odrediti dalji tok takmičenja, možda čak i borbu za šampionsku titulu.

"Stara dama" je šampionat počela sa šest pobeda, dok Napli ima jedan poraz od Sampdorije.

Obe ekipe igraju u Ligi šampiona, ali sigurno je da je ovaj meč crvenim markerom podvučen u tefterima Maksa Alegrija i Karla Ančelotija.

Ronaldo još nije pokazao zašto je doveden u Juventus, a možda baš meč protiv Napolija bude spektakl koji su čekali navijači "Stare dame".

Derbi italijanskog fudbalu je na programu od 18.00 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво