Fudbaleri Senegala pobedili Katar na Svetskom prvenstvu

Izvor: Beta, 25.Nov.2022, 17:31

Fudbaleri Senegala pobedili Katar na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Senegala pobedila je danas u Dohi domaćina turnira Katar sa 3:1, u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu.Senegal je poveo golom koji je u 41. minutu postigao Bulaje Dija, a prednost je udvostručio Famara Djedju u 48. minutu. Prvi gol na šampionatu za Katar postigao je Mohamed Muntari u 78. minutu, a konačan rezultat postavio je Bamba Dijeng pogotkom u 84. minutu.Senegal je od početka imao inicijativu, ali je ozbiljniju šansu imao tek u 24. minutu kada je Idrisa Gej šutirao pored gola. Napadi seneglaske ekipe išli su uglavnom preko Ismaile Sara, ali ekipa nije napravila ozbiljniju šansu sve do gola, koji je u 41. minutu postigla posle greške domaćih. Nisu dobro reagovali igrači Katara u odbrani i izgubili loptu, a  Dija je došao do nje i poslao je u mrežu.Senegal je udvostručio prednost u 48. minutu golom Djedjua, koji je glavom loptu poslao u mrežu posle kornera koji je izveo Ismail Jakobs.Katar je posle toga pojačao napade, u 62. minutu Abdelkarim Hasan snažno je šutirao pored stative, a tri minuta kasnije dobro je šutirao Almoez Ali, a njegov udarac u korner je izbacio golman Eduar Mendi.Domaći su u tim trenucima pretili iz prekida, ali je senegalski tim ...
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Pobeda Senegala i prvi gol Katara

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2022

Fudbalska reprezentacija Senegala pobedila je danas u Dohi domaćina turnira Katar sa 3:1, u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.