Fudbaler Bordoa probuđen iz veštačke kome

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 23:10

Fudbaler Bordoa probuđen iz veštačke kome

Fudbaler Bordoa Albert Elis probuđen je iz veštačke kome u koju je stavljen zbog teške povrede glave tokom utakmice protiv Gengana u drugoj francuskoj ligi.

"Srećni smo što sa vama možemo da podelimo ohrabrujuće znake: Albert je budan i čini se da se postepeno oporavlja. Ostajemo oprezni u vezi sa njegovim napretkom", navodi se u saopštenju porodice, objavio je Bordo.

Elis se povredio u subotu u sudaru sa igračem Gengana tokom utakmice, a u noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subote i nedelje podvrgnut je operaciji zbog teške povrede glave i stavljen je u veštačku komu.

Njemu je odmah ukazana pomoć na terenu, pre nego što je prebačen u bolnicu.

Elis je veoma popularan u Hondurasu, za čiju je reprezentaciju odigrao 64 utakmice i postigao 13 golova.

U Bordo je prešao 2021. godine, a igrao je za Boavistu i Hjuston.

Posle njegove povrede, ponovo će se podstaći debata o povredama glave, posebno potresu mozga, kod sportista na takmičenjima.

Lekar fancuske reprezentacije Emanuel Orant rekao je da je prošle sezone bilo 25 potresa mozga u više od 800 profesionalnih fudbalskih utakmica u Francuskoj, što je mnogo bolje od proseka uočenog u domaćem ragbi šampionatu, gde je zabeležen jedan potres mozga u svaka dva meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SJAJNA VEST: Fudbaler Bordoa nije više u komi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 18:40

Povredio se na meču protiv Gengana...Fudbaler Bordoa Albert Elis probudio se iz indukovane kome, saopštila je porodica reprezentativca Hondurasa, prenosi "Rojters"...Elis (28) je bio u indukovanoj komi posle povrede glave koju je zadobio pre pet dana na utakmici 26. kola francuske druge lige protiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.