Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 16:52

Frka oko Maradona kupa: Barsa i Boka hoće, Napoli traži više para, ćerke neće

Prijateljska utakmica, umesto planiranog trijagonala, u čast slavnog Argentinca biće održana u Saudijskoj Arabiji

Umesto laganog dogovora - problem.

Internacionalna sportska agencija sa sedištem u Španiji, RG Sport Solušns, planirala je da organizuje revijalni turnir u čast Dijega Armanda Maradone. Planirani učestnici bili su klubovi u kojima se Argentinac proslavio - Boka Juniors, Napoli i Barselona, međutim, umesto trijagonala biće odigran jedan meč, 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << decembra u Saudijskoj Arabiji. Sastaće se Boka i Barselona.

Po pisanju italijanskih medija, Napoli je odbio učešće zbog dva razloga. Prvi je preopterećen kalendar, jer dva dana ranije igra protiv Empolija, a 19.decembra protiv Milana, pritom je blizu i susret sa Lesterom u Ligi Evrope (9.12). Drugi je finansijske prirode.

List Republika piše da je predsednik Napolitanaca, Aurelio De Laurentis, vodeći se time da Napoli ne praktikuje interkontinentalna putovanja, zahtevao od organizataora čak pet puta veću sumu novca od ponuđene. Boka i Barsa su pristali na po 1.000.000 evra, dok je Napoli navodno tražio 5.000.000.

A post shared by RG Sport Solutions (@rgsportsolutions)

Utakmica u Rijadu organizuje se povodom godišnjice smrti slavnog fudbalera (preminuo je 25. novembra 2020), a biće odigrana na stadionu koji prima 25.000 gledalaca. U publici, međutim, neće biti Maradoninih ćerki Dalme i Đanine, pošto u organizaciji događaja posreduje Matijas Morla, čovek koji je bio advokat njihovog oca.

Njih dve protive se komercijalizaciji smrti svog oca.

"On je čovek koji se pojavio kao navijač i postao prijatelj mog oca, a sada tvrdi da on poseduje njegove slike, glas i ime, a ne njegova deca", izjavila je Dalma za špansku televiziju Kvatro.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NEMA TURNIRA U MARADONINU ČAST: Napoli zategao zbog para, igraju Boka i Barselona

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2021, 09:07

Samo revijalna utakmica u Rijadu...U glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, trebalo je da se organizuje trijagonal u čast godišnjice smrti (preminuo 25. novembra prošle godine) legendarnog Argentinca Dijega Armanda Maradone na kome bi učestvovali Boka Juniors, Barselona i Napoli, klubovi u kojima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.