Fric i Pol u finalu turnira u Delrej Biču VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 09:07

Fric i Pol u finalu turnira u Delrej Biču VIDEO

Tejlor Fric i Tomi Pol boriće se za titulu u finalu turnira u Delrej Biču.

Fric, inače branilac trofeja i prvi nosilac bio je bolji od sunarodnika Markosa Girona, 7:6 (8), 6:2, dok je Pol takođe u američkom duelu pobedio Frensisa Tijafoa, 6:2, 6:2.

Biće to četvrto američko finale u istoriji turnira, a Fric ima priliku da postane prvi igrač na takmičenju od 1987. godine koji je odbranio trofej.

Fric je imao znatno više posla protiv Girona, kom je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to bilo drugo uzastopno polufinale, pošto je prethodne nedelje bio među četiri najbolja i u Dalasu.

Na kraju, posle izjednačenog prvog seta, Fric je napravio brejk za 5:2 u drugom setu, da bi potom u narednom gemu iskoristio treću meč loptu.

"Bio sam u prednosti u prvom setu, igrao sam dobro. Propustio sam neke šanse kasnije, ali je i Markos sve te poene igrao veoma dobro, tako da nisam dozvolio da me to uzdrma. Bilo je dosta dobrih poena, ponekad je bilo frustrirajuće, ali uspevao sam da se vratim uvek, posebno u taj-brejku. Raduje me da sam igrao dobro u tim ključnim poenima", rekao je Fric.

Fric protiv Pola ima skor 2-2 i svakako da se očekuje velika bitka za trofej.

Njih dvojica su 2015. igrali i dva juniorska grend slem finala, Pol je pobedio na Rolan Garosu, a Fric u Njujorku na US Openu.

S druge strane, Polu je u polufinalu protiv Tijafoa bilo dovoljno da uzme po dva brejka u oba seta i posao završi za samo 62 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.