Francuskinje ovog puta bolje, košarkašice Srbije bez bronze

Izvor: Beta, 07.Avg.2021, 11:09

Francuskinje ovog puta bolje, košarkašice Srbije bez bronze

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela danas da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto izgubila od Francuske sa 76:91 (23:19, 17:24, 16:24, 20:24).U reprizi finala Evropskog prvenstva, košarkašice Srbije nisu odbranile bronzu osvojenu pre pet godina u Rio de Žaneiru kada su meču za treće mesto pobedile upravo Francusku.Najefikasnija u timu Srbije bila je Ivon Anderson sa 24 poena, dok je Jelena Bruks u svom poslednjem meču za nacionalni tim postigla 14 poena. Sonja Vasić i Nevena Jovanović su postigle do devet poena, dok su Ana Dabović i Tina Krajišnik utakmicu završile sa po sedam poena.Francusku su do pobede vodile Gabi Vilijams sa 17 i Eden Mijem sa 16 poena, 14 je ubacila Sadrin Gruda, dok su po deset postigle Aleksija Šartero, Marin Johanes i Aliks Duše.Francuskinje su na početku meča imale prednost, ali ih je Srbija pratila i nije im dozvolila da se rezultatski "odlepe". Pri rezultatu 10:14, Jovanović je započela seriju Srbije a završila je Anderson za prednost od 19:14.Šartero je trojkom prekinula seriju Srbije, koja je na prvi odmor otišla sa četiri poena prednosti - 23:19.Predvodjena Grudom, Francuska je u drugoj deonici iskoristila nekoliko "praznih" minuta Srbije, preokrenula ...
Pogledaj vesti o: Japan,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuskinje ovog puta bolje, košarkašice Srbije bez bronze

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela danas da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto izgubila od Francuske sa 76:91 (23:19, 17:24, 16:24, 20:24).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bio je to poslednji ples Jelene i Sonje

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2021

Srpska reprezentacija izgubila je od Francuske u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Protivnik kog su Sonja Vasić i Jelena Bruks toliko puta tukle ovoga puta je bio preveliki zaloga. Nažalost porazom su obe u subotu završile svoje karijere.

Nastavak na N1 televizija...

Slovenija bez medalje, Mils vodio Australiju do bronze

Izvor: Beta, 07.Avg.2021

Košarkaška reprezentacija Australije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Sloveniju sa 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26).Australiju je do bronze vodio sjajni Peti Mils koji je postigao 42 poena, uz devet asistencija i tri skoka....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.