Francuska revolucija: Predsednici Marselja, Kaena i Nima iza rešetaka

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska revolucija: Predsednici Marselja, Kaena i Nima iza rešetaka

Palo hapšenje zbog nelegalnih transfera, finansijskih malverzacija i nameštanja mečeva

U Francuskoj su odlučili da se obračunaju sa fudbalskim kriminalom. Policija je stavila u pritvor predsednika Olimpika iz Marselja Vensana Labruna zbog optužbe za nelegalni transfer Andrea Pjera Žinjaka 2010. godine. Takođe je uhapšen i direktor kluba Filip Perez, a saslušava se i bivši predsednik kluba Žan Klod Dasije.

Sadašnji i bivši čelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marselja odgovaraće na optužbe o nelegalnim finansijskim operacijama kluba prilikom transfera Žinjaka iz Tuluza u Marselj 2010.

Iza rešetaka našao se i prvi čovek Kaena Žan Fransoa Forten zbog sumnje da je namestio utakmicu u drugoj ligi. Forten je među devetoricom uhapšenih osumnjičenih da su namestili meč između Kaena i Nima prošle sezone. Takođe je uhapšen je prvi čovek Nima Žan Mark Konrad.

Utakmica za koju se sumnja da je bila nameštena završena je remijem - 1:1, u maju ove godine, rezultat koji je omogućio Nimu da ostane u Ligi 2, dok je Kaen obezbedio plasman u elitnu diviziju.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Predsednik Marselja Labrun u pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2014

Predsednik francuskog fudbalskog prvoligaša Olimpika iz Marselja Vensan Labrun pritvoren je danas zbog optužbe za nelegalni transfer Andrea Pjera Žinjaka 2010. godine...Policija je uhapsila i direktora kluba Filipa Pereza...Kako prenosi "L'Ekip', policija saslušava i bivšeg predsednika kluba Žana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.