Francuska ostala bez još jednog košarkaša

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ostala bez još jednog košarkaša

Plejmejker 'Trikolora' propustiće Evrobasket zbog povrede.

Novi problem zadesio je selektora Vensana Kolea pred početak takmičenja. Nakon što su ostali bez dva vrlo važna igrača, ranije je Žoakim Noa otkazao, a nakon toga se i Aleksis Ažinsa, još jedan peh zadesio je reprezentaciju Francuske.

Drugi plejmejker Antoan Dio povredio se na treningu i neće igrati na predstojećem takmičenju. Ovo bi moglo da zada nove glavobolje selekciji domaćina, ali kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << imate toliko kvalitetnih igrača, rešenje se uvek nađe i to kakvo.

Tomas Ertel je 'kec iz rukava' i spasilac reprezentacije.

Pravo je čudo da on nije uvršten u '12' izabranih, znajući njegove kvalitet, jer je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih plejmejkera u Evroligi.

Ipak, Vensan Kole je šansu dao drugim igračima, a 26-godišnji košarkaš će imati veliki motiv da se dokaže i da pokaže da je zaslužio da bude u sastavu za Evrobasket.

Košarkaš Efesa bio je jedan od najboljih košarkaša Trikolora na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, a njegov poseban kvalitet je igra u tranziciji i on će nacionalnoj selekciji doneti novu snagu.

U prvom meču grupe A Francuska će u Monpeljeu igrati protiv selekcije Finske.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Novi problemi za Francusku, Leo Vesterman hitno pozvan za Evrobasket!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2015, 10:18

Iako je bilo najavaljeno da će plejmejker Efesa zameniti povređenog Dioa, to se neće dogoditi..Nastavljaju se problemi za košarkašku reprezentaciju Francuske!  Selektor Vensan Kole je danas prinuđen da opet menja sastav za Evrobasket. I opet na poziciji plemejkera. U reprezentaciju je naknadno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.