Fluminense osvojio titulu posle 26 godina

Izvor: Blic, 06.Dec.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fluminense osvojio titulu posle 26 godina

Fudbaleri Fluminensea okitili su se šampionskom titulom u domaćem prvenstvu nakon 26 godina posta.

"Flumi" je u poslednje kolo ušao sa bodom prednosti u odnosu na Korintijans, a dva više od Kruzeira.

Gostujući Guarani pružio je dostojan otpor, ali je golom Marsija Emersona u 62. minutu domaći tim došao do velike pobede i titule 12 meseci nakon što su jedva izbegli ispadanje u drugu ligu.

Ovo je druga titula u istoriji za Fluminense, prethodno su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šampioni davne 1984. godine.

"Ovaj gol će svi pamtiti. Ova publika zaslužuje titulu, prošlo je 26 godina, ne 26 nedelja ili meseci. Došlo je konačno njihovo vreme da slave", rekao je strelac pobedonosnog pogotka Emerson.

Treneru Fluminensea Murisiju Ramalju je laknulo što je skinuo veliki teret nakon osvojene titule, a to su igrači iskoristili da ga potpuno okupaju na konferenciji za štampu.

Fluminenseu je čestitke preko Tvitera uputio i Rikardo Kaka.

"Svaka čast, za godinu dana su od gubitnika postali heroji", napisao je Kaka na popularnoj mikrobloging mreži.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.