Monterej prvak Meksika

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monterej prvak Meksika

Meksički Monterej osvojio je titulu u Aperturi savladavši Santos sa 3:0, za ukupnu pobedu od 4:2 u finalu plej-ofa.

Dvostruki strelac za Monterej bio je Čileanac Umberto Suazo, koji je prethodno proveo pola godine u Saragosi.

Suazo je bio strelac u 28. i 85. minutu, a gol je postigao i Basanta u 72. Bila je to četvrta titula za Monterej u istoriji i druga u poslednje tri sezone.

Monterej je prethodno osvojio titulu 1986. godine, Klauzuru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2003. i Aperturu 2009. godine.

Takođe, to je bio deseti trofej u karijeri za trenera Montereja Viktora Manuela Vučetića.

Suazo je doveo Monterej u vođstvo u 28. minutu snažnim udarcem posle dodavanja Alda de Nigrisa, a njegov drugi pogodak u 85. minutu bio je lob preko bivšeg reprezentativca Meksika, Osvalda Sančesa. Prethodno, odlučujući pogedak postigao je Hose Marija Basanta posle kornera koji je izveo Neri Kardozo.

Santos je izgubio i u finalu Klauzure u maju ove godine, kada je poražen od Toluke posle penala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fluminense osvojio titulu posle 26 godina

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Fudbaleri Fluminensea okitili su se šampionskom titulom u domaćem prvenstvu nakon 26 godina posta..."Flumi" je u poslednje kolo ušao sa bodom prednosti u odnosu na Korintijans, a dva više od Kruzeira...Gostujući Guarani pružio je dostojan otpor, ali je golom Marsija Emersona u 62. minutu domaći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.