Ferstapen nastavlja dominaciju i u sprint trkama

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 18:17

Ferstapen nastavlja dominaciju i u sprint trkama

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio je na sprint trci na stazi Spa-Frankošamp na VN Belgije.

Ovo je nova pobeda za aktuelnog dvostrukog šampiona sveta, ali do ove je Maks možda i najteže stigao. Drugi je bio Oskar Pijastri, dok je treće mesto zauzeo Pjer Gasli.

Kao po običaju trka u Belgiji je kasnila zbog loših vremenskih uslova. tako je umesto od 17.05, sprint počeo sa pola sata zakašnjenja.

Kada su bolidi krenuli sa svojih pozicija koje su zauzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na današnjim kvalifikacijama, ispred njih se nalazilo vozilo bezbednosti. Iza vozila su prošla tri kruga, kada je odlučeno da se ne krene iz mesta nego da bude leteći start.

Posle prvog kruga većina vozača je otišlo na promenu guma, gde su svi koji su otišli u boks, promenili gume i stavili pneumatike za promenljive vremenske uslove.

Među tim vozačima nije bilo Maksa Ferstapena koji nije ušao u boks. To je morao da uradi u narednom krugu, te je na prvom mesto došao Oskar Pijastri, Brazilac nije imao sreće jer na sprint trci koja je trajala 11 krugova ipak na kraju nije mogao da završi kao prvi.

U četvrtom krugu je Fernando Alonso izleteo sa staze, gde su iz direkcije trke odlučili da na stazu pošalju vozilo bezbednosti, koje je trajalo samo dva kruga. Po nastavku trke, Ferstapen je odmah po nastavku uspeo da bez problema obiđe Pijastrija i tako se vrati na čelo karavana, gde se zadržao do kraja trke.

Veliku borbu smo gledali između Luisa Hamiltona, Serhija Peresa i Karlosa Sainsa, gde je na kraju Sains završio kao četvrti, a Lekler kao peti, Noris je bio šesti, Luis je trku završio kao sedmi, njegov klupski kolega Džordž Rasel je bio osmi. Deveto mesto je zauzeo Esteban Okon, a deseti je bio Danijel Rikardo.

Dok Serhio Peres na kraju nije završio trku.

U sprint trkama je pravilo da poene osvjajaju prvih osam vozača, s tim da prvoplasirani dobija osam, a osmoplasirani jedan bod.

Trka za veliku nagradu Belgije je na programu u nedelju od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.