Ferstapen: Imao sam problema sa kočnicama

Izvor: B92, 22.Okt.2023, 23:54

Ferstapen: Imao sam problema sa kočnicama

Maks Ferstapen rekao je da je u večerašnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD imao problema sa kočnicama i naveo da je ponosan zbog 50. pobede u karijeri

"Tokom čitave trke mnogo sam se mučio sa kočnicama, a na stazi ima prilično mnogo tačaka na kojima se koči. Nisam imao isti osećaj kao juče (u sprintu) i to je definitivno otežalo moju trku. Na kraju je bilo blizu, gume su se trošile i bilo je teže", rekao je Verstapen posle trke.

On je pobedio večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ostinu, iako je startovao sa šeste pozicije, i ostvario 50. trijumf u karijeri.

"Neverovatno je ovde ostvariti 50. pobedu. Naravno da sam veoma ponosan i pokušaćemo da ostvarimo i više", dodao je trostruki svetski šampion.

Drugo mesto zauzeo je Luis Hamilton iz Mercedesa.

"Moramo da čestitamo ovim momcima (iz Red Bula). Ekipa obavlja neverovatan posao čitave godine, dominira i Maks je bio nepogrešiv. Pred kraj smo se primakli i bilo nam je potrebno samo još nekoliko krugova. Moja ekipa je uradila sjajan posao ovog vikenda, toliko je posla obavljeno da bi se ovde doveo poboljšani bolid", naveo je Hamilton.

Sedmostruki svetski šampion se osvrnuo na prethodnu trku u Kataru, kada se na startu sudario sa timskim kolegom Džordžom Raselom i završio trku u prvom krugu.

"Bilo je zaista teško prosle prošle trke, prvo zbog svega što se dešava u svetu i zbog velike greške koju sam napravio. Zaista sam osećao da sam toliko izneverio ekipu. Morao sam da prođem kroz zaista dubok proces povratka. To je jedno od onih iskustava gde se ne radi o tome kako padaš, već kako ustaješ. Došao sam boreći se, osećao se sjajno i zaista sam zadovoljan ovim rezultatom", rekao je Hamilton.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treće mesto u 100. trci u karijeri.

"Vodio sam i dosta kontrolisao trku, ali to danas nije bilo dovoljno. Ali srećan sam. Ovo je bila dobra trka. Znali smo koje probleme imamo, znali smo da će danas biti teško. Imali smo problema sa gumama, nisam mogao da izdržim dovoljno dugo. Napredujemo svakog vikenda, ali potrebno je još", rekao je Noris.

On je pokušavao da se odbrani od napada Luisa Hamiltona.

"Pokušavao sam, ali nisam uspeo. Na kraju nisam imao gume za to. Videli ste koliko brzo se odmakao, a morao sam i da gledam svoju trku. Možda bi nam više odgovaralo da je staza bila hladnija, ali i dalje sam zadovoljan. Ekipa je obavila odličan posao. Plasman na podijum je bolje nego što smo očekivali uoči vikenda", naveo je Noris.

Šampionat Formule 1 nastavlja se sledećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.