Fenjeraš ugasio Zvedu na debiju Radonjića, prva pobeda Metalca!

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fenjeraš" ugasio Zvedu na debiju Radonjića, prva pobeda Metalca!

Loše - očajno - Zvezda. Tako se najbolje može opisati igra crveno-belih na poslednje četiri utakmice, kojoj nije pomogao ni dolazak Dejana Radonjića na klupu, a lekciju im je očitao i Metalac u Valjevu sa 82:77 (16:18, 16:18, 24:18, 26:23) pa je došao do prve pobede u Superligi.

Posle dva poraza, od Partizana i Mega Vizure, uz pobedu nad Radničkim i nešto slabije igre u poslednje vreme došlo je do rastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zvezde sa Vladom Vukoičićem, a na njegovo mesto doveden je doskorašnji trener Budućnosti.

Njegov prvi zadatak biće da probudi ekipu pred put na Fajnal-for ABA lige, a jedinu priliku ima protiv Metalca, koji jedini ne zna za pobedu u Superligi.

Nelson se posle povrede vratio u startnu petorku, a Radonjić je odlučio da meč započnu i Rakočević, Lazić, Subotić i Braun. Za Metalac su zaigrali Đukanović, Tomašević, Kruščić, Dašić i Vraneš.

Dašić je trojkom otvorio meč, a crveno-beli su igrali uspavano, kao protiv Mege i Partizana, pa su u prvih pet minuta ubacili svega pet poena. Metalac je to iskoristio da povede sa 11:5, ali su se našli u problemu pošto je Vraneš zaradio treću ličnu grešku sredinom uvodne četvrtine.

Savović je pogodio trojku, a onda je Zvezda počela da se oslanja na poene iz reketa i Raška Katića preuzela vođstvo (14:13). Njemu se pridružio Rakočević pa je Zvezda posle uspavanog početka, ušla u drugu deonicu sa 18:16.

Nakon poena Nelsona i Rakočevića, došlo je do velike krize u napadu gostiju, što Metalac koristi i serijom 8:0 dolazi do prednosti (24:22). Igralo se u serijama do poluvremena, pošto je nakon trojke Balmazovića i vođstva domaćina od 29:26, Zvezda uzvratila sa 10:0 i preuzela kontrolu pred odmor.

Metalac je ostao u igri najviše zahvaljujući tome što su pogodili 14 od 18 slobodnih bacanja, dok su crveno-bele nosili Rakočević sa 12 poena i Nelson sa osam, a Amerikanac je iz igre šutirao 4/4.

Nije se slika mnogo promenila ni u nastavku, mučili su se i jedni i drugi, pa su do sredine treće četvrtine ukupno postigli 14 poena (8:6). Jedino je vredna pomena bila blokada Skota sa NBA parketa koju je dobio Đukanović, a u 26. minutu Metalac je uspeo da naniže pet poena i povede sa 45:44.

Zaigrali su Valjevci na krilima Bojana Bakića, koji je trojkom ispisao na semaforu 49:46, a Zveda nije mogla da se prepozna i definitivno nije ni bleda senka one ekipe koja je bez problema preskakala prepreke. Ništa im nije polazilo za rukom, nije bilo organizacije u igri, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa dva poena minusa - 52:54.

Potpuno se raspala igra Rakočevića i drugova u odlučujućoj deonici, a Metalac predvođen preporođenim Bakićem i Vranešem otišao na neverovatnih "+11" (69:58) u 35. minutu za erupciju oduševljenja u Hali sportova u Valjevu.

Imali su domaći do kraja i "+16" u dva navrata (76:60 i 79:63), pa je Zvezdi preostalo da do kraja izbegne katastrofu. Na tom putu su pogodili četiri vezane trojke, po dve Rakočević i Simonović, pa je na pola minuta do kraja bilo 82:74.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASL: Bakić nosio Metalac do prvenca protiv očajne Zvezde!

Izvor: Sportal.rs, 17.Apr.2013

Ni promena trenera ne pomaže košarkašima Crvene zvezde Telekom! Izabranici Dejana Radonjića definitivno su pokazali da se nalaze u ozbiljnoj igračkoj i rezultatskoj krizi, a najbolji prikaz toga viđen je u valjevskoj "Hali sportova" gde je protiv crveno-belih slavio sjajni Metalac rezultatom 82:77,...

Nastavak na Sportal.rs...

PLS: Napredak "punim gasom" juri ka Superligi

Izvor: Sportal.rs, 17.Apr.2013

Odigrane su i poslednje dve preostale utakmice 24. kola Prve lige Srbije. Lider šampionata Napredak je u Kruševcu sa 3:0 savladao Jedinstvo puteve, a Užičani su posle ovog kola pali za dva mesta na tabeli i teško će se naći u prilici da se bore za mesto koje vodi u viši rang.

Nastavak na Sportal.rs...

Posle poraza od Metalca KK Crvena zvezda zatrpana CV-jevima trenera

Izvor: Njuz.net, 18.Apr.2013, 16:16

. Nebojša Čović već u poluvremenu utakmice u Valjevu počeo da čita CV-jeve trenera.. BEOGRAD, 18. april 2013, (Njuz) – Nakon neuspešnog debija Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde na adresu kluba sa Malog Kalemegdana stigao je veliki broj CV-jeva košarkaških stručnjaka koji su trenutno...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.