Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 22:30

Fegulijeva ludost - otvorenim đonom u grudi! Trabzon dobio derbi i nastavio poteru za Brašakšehirom (VIDEO)

Alžirac ostavio na cedilu svoj tim, što je sastav Husejina Čimšira uspeo da kazni - 3:1

Jedan od negativnijih trenutaka u karijeri fudbalskog majstora. Alžirski fudbaler je zaradio crveni karton u 32. minutu derbija sa Galatasarajem u Istanbulu, pošto je otvorenim đonom u grudi udario Manuela da Kostu. Istina, iskusni defanzivac je prethodno prilično oštro startovao na krilnog vezistu, ali to nije bio dovoljan razlog za ovakvu reakciju nekadašnjeg igrača Valensije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Vest Hema. Taj trenutak je olakšao posao ekipi Husejina Čimšira, koja se u ključnom trenutku vratila na pobednički kolosek i zadržala dva boda udaljenosti za vodećim Bašakšehorom - 3:1 (1:0).

Trabzon je brojčanu nadmoć na terenu uspeo da iskoristi još u finišu prvog poluvremena. Rajan Donk je nesmotreno srušio Aleksandera Serlota u kaznenom prostoru, a Hose Sosa potom bio siguran sa bele tačke. Sve je praktično bilo rešeno u 70. minutu utakmice, kada je Sosa teledirigovanim centrašutom na druj stativi pronašao Filipa Novaka, a ovaj glavom pogodio nebranjeni deo mreže domaćeg gola.

Galatasaraj je lažnu nadu dobio u trećem minutu nadoknade, kada je Žan Mišel Seri sa bele tačke smanjio prednost gostiju, ali je praktično već u sledećem napadu postavljen konačan rezultat utakmice. Za to je bio odgovoran odlični Serlot, koji je sigurnom egzekucijom krunisao poslednju brzu akciju svog tima na ovom meču.

Trabzon u poslednja četiri kola dočekuje Antaliju i Konju, a gostuje Denizliju i Kajzeriju, dok Bašakšehir dočekuje Denizli i Kajzeri, a ide na noge Konji i Kasimpaši. Na prvi pogled deluje da i jedni i drugi ne bi trebalo da imaju previše problema, ali tursko prvenstvo ove sezone važi za jedno od najneizvesnijih u Evropi, tako da je još uvek sve otvoreno.

TURSKA 1 - 30. KOLO

Petak

Denizli - Gazijantep 0:1 (0:1)

/Vural 24/

Subota

Ankaragudžu - Alanja 1:4 (0:0)

/Rivas 82 - Sise 64, Bulut 66, Bakasetas 78, Fernandes 90/

Malatija - Genčlerbirligi 0:0

Antalija - Bašakšehir 0:2 (0:0)

/Ba 71, Elija 90+7/

Fenerbahče - Gectepe 2:1 (2:0)

/Kadioglu 25, 45+2 - Ajdogdu 66/

Nedelja

Kasimpaša - Sivas 0:0

Galatasaraj - Trabzon 1:3 (0:1)

/Seri 90+3 - Sosa 41, Novak 71, Serlot 90+4/

Konja - Rize 1:0 (0:0)

/Mija 90+4/

Ponedeljak

20.00: (4,40) Kajzeri (3,70) Bešiktaš (1,80)

*** kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.