Federer preko Soka do prvog trijumfa u Londonu

Izvor: RTS, 12.Nov.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer preko Soka do prvog trijumfa u Londonu

Švajcarac Rodžer Federer savladao je Amerkanca Džeka Soka sa 2:0 (6:4, 7:6) u prvom meču Grupe Boris Beker na završnom turniru u Londonu. U drugom meču ove grupe od 21.00 čas igraju Čilić i Zverev, direktan prenos je na našem Drugom programu.
Iskustvo Švajcarca u ovakmim mečevima je nemerljivo. To je pokazao i u ovom susretu. Smireno, maksimalno skoncentrisano odigrao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federer ovaj meč. Iskoristio je svoje šanse i slomio otpor debitanta na završnom turniru.

Na samom startu meča Federer je oduzeo servis protivniku. To je ujedno bila i jedina brejk šansa, koju je neki teniser ostvario u prvom setu. Pokušao je sok da se vreati u set, ali nije uspeo ozbiljnije da zapreti, 6:4 u prvom setu.
Borba se rasplamsala u drugom setu. Do rezultata 3:3 teniseri su lako osvajali svoje servise. Tada Švajcarac počinje sve više da pritiska servis protivnika. Sok uspeva da se izvuče i spasi dve vezane brejk lopte. U devetom gemu Federer ponovo napada, Sok uspeva da se odbrani i ponovo spasava dve brejk prilike protivnika. Deveti gem je trajao oko deset minuta.
Naredni servis gem Soka i nova brejk šanse za Federera. Ponovo je Amerikanac uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte. Nakon lagano osvojenog servis gema za Federera, set je rešen u taj-brejku.
Prvi je do mini-brejka stigao Švajcarac i poveo sa 3:2. Amerikanac uspeva da vrati mini-brejk, ali duplom servis greškom poklanja Federeru vođstvo od 5:4. Na svoj servis Švajcarac osvaja prvu meč loptu, koju koristi za konačnih 7:5 u taj brejku.
 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Federer siguran protiv Soka na startu Mastersa

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2017

Švajcarski teniser Rodžer Federer uspješno je startovao na završnom Mastersu u Londonu, pošto je danas u prvom kolu grupe "Boris Beker" savladao Amerikanca Džeka Soka 6:4, 7:6 (7:4)...U drugom meču grupe od 21 sat sastaju se Nijemac Aleksandar Zverev i Hrvat Marin Čilić...Završni turnir sezone...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.