Fandel sudi finale Lige šampiona

Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fandel sudi finale Lige šampiona



Nemački sudija Herbert Fandel sudiće finalnu utakmicu Lige šampiona između Milana i Liverpula, potvrdila je UEFA. 43-godišnji Nemac je tako dobio bitku sa Slovakom Lubošom Mihelom, koji je bio drugi kandidat. UEFA je u saopštenju rekla da će to Fandelu biti prvi put da sudi u Atini, i dodala da mu finalisti Lige šampiona nisu strani.

Mediji u Italiji su istakli da Liverpul nije pobedio ni u jednom od tri meča u kojima je Fandel bio sudija.

Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druge strane, Fandel je na mečevima Milana bio sudija pet puta, a Milanezi u tim utakmicama imaju skor od svih pet pobeda i samo jednog primljenog gola.

Kontroverza je da Liverpul te tri utakmice nije postigao nijedan gol – poraz od Valensije 2:0, u septembru 2002. remi sa Čelsijem 0:0, u decembru 2005. i poraz od Barselone na Enfildu 1:0 u martu ove godine.

Fandel je postao internacionalni sudija 1998. godine, a od tada je vodio 69 međunarodnih utakmica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.