FS Kosova: Zvezda nema dozvolu da igra u Zvečanu, to je provokacija

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Kosova: Zvezda nema dozvolu da igra u Zvečanu, to je provokacija

Kosovski fudbalski savez zatražio je od lokalne policije i nadležnih organa da ne dozvoli utakmicu između Trepče i Crvene zvezde u Zvečenu u šesnaestini finala Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar Erol Salihu.
Salihu tvrdi da je meč kluba iz Kosovske Mitrovice i prvaka Srbije "ilegalan" i smatra da je reč o "provokaciji Fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveza Srbije".

"Obavestili smo policiju da će Crvena zvezda otputovati na Kosovo da igra utakmicu, iako nema dozvolu za odigravanje. Zamolili smo ih da poštuju teritorijalni suverenitet Kosova i ne organizuju ilegalne utakmice. Mi kao Savez ne možemo da izađemo i da se borimo. Pratićemo sve procedure da zaustavimo tu utakmicu", rekao je Salihu za prištinski list "Zeri".
Salihu je potvrdio da su o svemu obavešteni FIFA i UEFA, uz njegove tvrdnje da "Srbija nastavlja da krši sve dogovore, čak i one vanfudbalske".
Domaći mediji pišu da se, zbog trenutne situacije, razmatra promena domaćinstva kako bi Crvena zvezda ugostila Trepču na stadionu "Rajko Mitić".
"Trepča je izvučena na žrebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, a to realno stvara određene organizacione probleme. Pre svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija", rekao je predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković.
Termin utakmice još uvek nije poznat jer će Crvena zvezda 25. septembra, kada je termin Kupa Srbije, odigrati utakmicu Superlige na stadionu Voždovca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FS Kosova: Obavestili smo policiju, Zvezda nema dozvolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

Kosovski fudbalski savez zatražio je od lokalne policije i nadležnih organa da ne dozvoli utakmicu između Trepče i Crvene zvezde u Zvečanu u šesnaestini finala Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar Erol Salihu...Salihu tvrdi da je meč kluba iz Kosovske Mitrovice i prvaka Srbije "ilegalan"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.