FMP doveo prvo pojačanje za narednu sezonu – stigao Amerikanac iz Belgije

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 14:02

FMP doveo prvo pojačanje za narednu sezonu – stigao Amerikanac iz Belgije

Košarkaški klub FMP Železnik je već krenuo u nadogradnju tima za narednu takmičarsku kampanju a novo ime je plejmejker Volker.

Posle nekolicien odlazaka u toku i na kraju tek završeen sezone, na redu su i dolasci u ekipi iz predgrađa.

U pitanju ej još jedan amerikanac - Džoradn Volker (185, 26), koji stiže iz redova belgijskog Okapija gd eje bio jedan od najboljih.

"Američki internacionalac Džordan Volker prvo je pojačanje za sezonu 2023/2024. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volker je proteklu sezonu proveo u regionalnoj BNXT ligi i u dresu Okapija beležio prosečno 16.9 poena i bio jedan od lidera ekipe koja je završila takmičenje u BNXT ligi u 2. kolu plej-ofa", obnarodovao je FMP novo ime u rosteru.

Nakon koledž karijere koju je proveo na Morhed Stejt Univerzitetu, Volker je profesionalnu karijeru počeo u trećoj ligi Nemačke.

Ubrzo je bilo jasno da je iznad tog nivoa i skrenuo je pažnju na svoje partije učesniku Evrokupa Hamburg Tauersima gde je završio sezonu i upisao osam nastupa u Evrokupu.

Usledila je selidba u već pomenuti Okapi, a sa FMP je potpisao dvogodišnji ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.