Izvor: Glas javnosti, 26.Mar.2010, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP Želenik završio takmičenje u Evročelendž kupu

BEOGRAD  - Košarkaši FMP Železnika završili su takmičenje u četvrtfinalu Evročelendž kupa pošto su sinoć i u drugoj utakmici izgubili od nemačkog Getingena sa 71:76 (12:25, 16:17, 26:14, 17:20).

Getingen se tako sa dve pobede plasirao na završni turnir, pošto je u prvoj utakmici na svom terenu bio bolji od FMP-a sa 75:69. Najefikasniji u beogradskoj ekipi bio je Nemanja Protić sa 16 poena uz šest asistencija, Branko Lazić ubacio je 14, a Miroslav Raduljica postigao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << devet poena uz osam uhvaćenih lopti.

U timu Getingena najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 25 poena i pet skokova.

Trener FMP Železnika Boško Đokić rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu i da se "panteri" okreću takmičenju u Super ligi Srbije.

"Gotingem je dobra i organizovana ekipa. Čestitam igračima zbog igre u drugom poluvremenu, s obzirom da nam je odbrana u prvom delu bila jako loša. Ostaje nam sedam dana priprema na Zlatiboru kako bi što spremniji dočekali takmičenje u Super ligi. Imamo vremena da ispravimo greške i verujem da ćemo biti među prve četiri ekipe", rekao je Đokić posle utakmice.

Košarkaš FMP-a Saša Stefanović rekao je da je njegovoj ekipi prioritet takmičenje u domahem prvenstvu.

"Čestita Gotingemu, borili su se i dali sve od sebe. Nažalost, nismo prošli dalje i sada moramo da se koncentrišemo na Super ligu Srbije", rekao je on.

Pored nemačke ekipe, na završni turnir su se plasirali i ruski tim Krasnije Krila, Skavolini iz Italije i francuski Roan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.