FK Partizan: Ninkov, Tubić, Ernani?

Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Partizan: Ninkov, Tubić, Ernani?



Dvojica defanzivnih fudbalera Čukaričkog, Pavle Ninkov i Nemanja Tubić, interesantni su beogradskom Partizanu, tvrdi 'Sportski žurnal' od nedelje, ne navodeći izvor. 'Večernje novosti' pišu o interesovanju 'crno-belih' za brazilskog šropera Ernanija Hosea da Silvu koji igra u poljskoj ekipi Korona Kjelce.

Ninkov je tokom jeseni igrao dobro a trener Čukaričana Stepanović nekoliko puta je izjavljivao da desni bek njegovog tima ima mesta u reprezentaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije. Tubić je centralni igrač odbrane, a ponikao je upravo u Partizanu.

'Crno-beli' imaju reprezentativnog desnog beka, Antonija Rukavinu, ali se sve češće pominje mogućnost da on ode iz kluba u inostranstvo, a u sredini odbrane Partizan ima mali broj igrača, Milovan Sikimić pauziraće do kraja sezone, Marka Jovanovića čeka tromesečna pauza zbog preloma metatarzalne kosti.

U konkurenciji za dva mesta u odbrani su samo Nemanja Rnić, Miloš Mihajlov i Srđa Knežević.

Pavle Ninkov je rođen u Beogradu, 20. aprila 1985. godine, visok je 181cm, težak 81kg, a pre Čukaričkog igrao je za novobeogradski Radnički i Rad, Nemanja Tubić je, posle omladinske škole Partizana, bio u Radničkom iz Obrenovca i Čukaričkom.

Rođen je 8. aprila 1984. godine u Beogradu, visok je 189cm, težak 83kg.

Čukarički je tokom jeseni primio ukupno 12 golova, koliko i vodeći Partizan.

'Večernje novosti' pišu da je jedan od igrača koji će pojačati zadnju liniju 'crno-belih' i Brazilac Ernani Hoze da Rosa (23, 191cm), igrač poljske ekipe Korona Kjelce.

Priča je počela letos, kada su 'crno-beli' pokušali da kupe Brazilca ali je tadašnja cena od milion evra bila previsoka. Pregovori su, navodno, obnovljeni, a Ernani želi da napusti Poljsku, a pored Partizana 'u igri' su i klubovi iz Rusije i Holandije. Adut Partizana u pregovorima mogla bi da bude i činjenica da su u timu dvojica Brazilaca, kao i Portugalac Moreira koji govore isti jezik.

Ernani Hoze da Rosa je rođen 3. februara 1984. godine u Brazilu, prošao je fudbalsku školu Gremija, gde je počeo profesionalnu karijeru, igrao je i z aGornjik Zabrže i Koronu Kjelce.

Korona je trenutno drugoplasirani tim na tabeli poljskog prvenstva sa sedam bodova manje od vodeće Visle.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.