Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2007.

12:24

FK Partizan: Ninkov, Tubić, Ernani?

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Dvojica defanzivnih fudbalera Čukaričkog, Pavle Ninkov i Nemanja Tubić, interesantni su beogradskom Partizanu, tvrdi 'Sportski žurnal' od nedelje, ne navodeći izvor. 'Večernje novosti' pišu o interesovanju 'crno-belih' za brazilskog šropera Ernanija Hosea da Silvu koji igra u poljskoj ekipi Korona Kjelce.

Ninkov je tokom jeseni igrao dobro a trener Čukaričana Stepanović nekoliko puta je izjavljivao da desni bek njegovog tima ima mesta u reprezentaciji Srbije. Tubić je centralni igrač odbrane, a ponikao je upravo u Partizanu.

'Crno-beli' imaju reprezentativnog desnog beka, Antonija Rukavinu, ali se sve češće pominje mogućnost da on ode iz kluba u inostranstvo, a u sredini odbrane Partizan ima mali broj igrača, Milovan Sikimić pauziraće do kraja sezone, Marka Jovanovića čeka tromesečna pauza zbog preloma metatarzalne kosti.

U konkurenciji za dva mesta u odbrani su samo Nemanja Rnić, Miloš Mihajlov i Srđa Knežević.

Pavle Ninkov je rođen u Beogradu, 20. aprila 1985. godine, visok je 181cm, težak 81kg, a pre Čukaričkog igrao je za novobeogradski Radnički i Rad, Nemanja Tubić je, posle omladinske škole Partizana, bio u Radničkom iz Obrenovca i Čukaričkom.

Rođen je 8. aprila 1984. godine u Beogradu, visok je 189cm, težak 83kg.

Čukarički je tokom jeseni primio ukupno 12 golova, koliko i vodeći Partizan.

'Večernje novosti' pišu da je jedan od igrača koji će pojačati zadnju liniju 'crno-belih' i Brazilac Ernani Hoze da Rosa (23, 191cm), igrač poljske ekipe Korona Kjelce.

Priča je počela letos, kada su 'crno-beli' pokušali da kupe Brazilca ali je tadašnja cena od milion evra bila previsoka. Pregovori su, navodno, obnovljeni, a Ernani želi da napusti Poljsku, a pored Partizana 'u igri' su i klubovi iz Rusije i Holandije. Adut Partizana u pregovorima mogla bi da bude i činjenica da su u timu dvojica Brazilaca, kao i Portugalac Moreira koji govore isti jezik.

Ernani Hoze da Rosa je rođen 3. februara 1984. godine u Brazilu, prošao je fudbalsku školu Gremija, gde je počeo profesionalnu karijeru, igrao je i z aGornjik Zabrže i Koronu Kjelce.

Korona je trenutno drugoplasirani tim na tabeli poljskog prvenstva sa sedam bodova manje od vodeće Visle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu